Megjelent az augusztusi Galaktika

A Galaktika magazin augusztusi száma ilyen vagy olyan formában szörnyetegeket idéz meg, amelyek közül néhány mi magunk vagyunk. A lap igazi szenzációja Stanisław Lem egy, a hagyatékból előkerült elbeszélése, mely magyarul most jelenik meg először. Kovács Attila hősei szörnyetegek inváziójával küzdenek, a Hugo- és Nebula-díjas Robert J. Sawyer űrhajósa pedig egy elnéptelenedett orosz űrállomásra kell behatoljon, a kísértetek közé. Varga L. László keserű szatírája az emberre rákényszerített online halhatatlanság kacagtató drámája. Horváth István újabb etno-horrorral lepi meg olvasóit, míg Mike Adamson egy idegen életforma valódi idegenségével ejt döbbenetbe. A havi retró Francis Stevensnek, a női SF úttörőjének írása a világban hemzsegő láthatatlan rémségekről.

A központi tudományos rovat a háborúk új arcát mutatja be, azt, hogyan változtatják meg a hadviselést a legmodernebb technikai eszközök. Emellett olvashatók még cikkek többek közt Hollywood folytatás-mániájáról, egy orosz politikai SF-ről a Nemzeti Színházban, a marsi hidrogéngyárak terveiről és az Alan Parsons Project 1977-es, Asimov ihlette lemezéről. Folytatódik Kenessei András beszélgetéssorozata a ChatGPT-vel annak az erkölcshöz és Asimov robottörvényeihez fűződő viszonyáról. A képregény H. Rider Haggard Az elveszett aranyvárosának adaptációja Kiss Ferenc szövegével és Topálovits Pál rajzaival.

A magazin XL-változatában egy klasszikus filmnovellizáció, az 1980-as évek legendás mozisikerének regényváltozata olvasható, a Végső visszaszámlálás, Martin Caidin tollából.

A Galaktika 401. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...