Megjelent az októberi Galaktika!

Az idén 50 éves Galaktika magazin októberi száma Jezsi Tumanovszkij izgalmas S.T.A.L.K.E.R.-kisregényének első részével indul. A színhely természetesen ismét a Zóna, mely ezúttal mintha jobban hasonlítana a Tarkovszkij által megálmodotthoz. A friss Monolit-díjas Varga Csaba Béla szintén egy hosszabb elbeszéléssel jelentkezik, az orosz–ukrán konfliktus sajátos olvasatát adva. Claude Lalumière egy alternatív Európába repíti el olvasóit, a második világháború előestéjén. Antal József egy klasszikus mese új változatával rukkol elő, melyben a tanulság mégis a régi marad. A havi retróban Philip Francis Nowlan egy időutazó feltalálót kísér el Amerika múltjába. De vajon sikerül-e hazatérnie?

G391 borító – Amir Zand

A központi tudományos rovat a Jupiter holdrendszerének kolonizációs lehetőségeit mérlegeli. Emellett olvashatók még cikkek többek közt új nukleáris fúziós kísérletekről, rivalizáló friss fantasysorozatokról a tévében, egy kiállításról, mely a szingularitás határvidékét kutatja művészi eszközökkel, valamint egy sci-fis hiphop-lemezről. A képregény Thorne Smith klasszikus kísértet-komédiájának feldolgozása, rajzolója Podmaniczky Ferenc.

A magazin XL-változatában újra Philip Francis Nowlané a szó, illetve legendás hőséé, Anthony „Buck” Rogersé, a 25. században felébredt első világháborús pilótáé, aki egy távol-keleti invázióval szemben próbálja megvédelmezni a nyugati világot.

A Galaktika 391. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

A magazin már elektronikus formában is elérhető!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...