Megjelent az októberi Galaktika és Galaktika XL!

Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 295-ös, októberi száma és a legújabb Galaktika XL!

A Galaktika magazin októberi számát Dale Bailey művének befejező része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Robert Moore Williams SF-történeti gyöngyszeme a robotok hazatérését dolgozza fel. Neil Gaiman (27 KÉPTELEN TÖRTÉNET) írása egymás után helyezett válaszokból épül fel, egy titokzatos narancssárga lény eredetét kutatva. Kij Johnson meséje a hóasszonyról a boldogság lehetőségét keresi. Karen Joy Fowler utópiája „a világ maga a színház” ismerős tételét bizonyítja. Jack McDevitt (EMLÉKMŰ A CSILLAGOKBAN) „Valkűr”-je egy titokzatos találkozást villant fel. Mary Rickert művében a nők megváltozott szerepbe kerülnek, rendkívül komoly következményekkel szembenézve. A magyar szerzők közül Baka L. Patrik a Római Birodalom jövőjének egyik alternatíváját írja meg; míg Fritsi Péter a világban jelen lévő mágiáról beszél. A havi retro Brian Aldiss (SZUPERÁLLAM) „Újonnan érkezők, régi ismerősök” című novelláját eleveníti fel.

Nem csak fekete-fehér… címmel egy magyar stalker naplójába pillanthatnak bele, és a Stalker-pályázat eredményeit is megtekinthetik. A Galaktika a nagyvilágban következő állomása: a Star Wars forgatási helyszínei Tunéziában. Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének második részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje egy magyar zenekar, a Képzelt Város „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel Mandics György és M. Veress Zsuzsanna „Vasvilágai”-ról számol be. A filmrovat olyan alkotások közül válogat, melyekben a világűr válik ellenséggé.

A tudományos főanyag a Föld magjának titkairól szól. A lapban olvashatók még érdekes írások világító fákról, óceáni hőerőművekről, marsi otthonról, valamint a Riemann-felületről.

Az XL-kiadás Kage Baker A karmazsin kémnő című kisregényét és „Kábelbarátok” című novelláját tartalmazza, ezenkívül Frank M. Robinsonra emlékezünk egyik művével: „Élet a senki korában”.

A Galaktika 294. száma  megrendelhető a Galaktikabolton, vagy megvásárolható az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

FRISSÍTÉS: oszd meg a Facebook-bejegyzést és nyerj! Ha péntek (október 10.) délig megosztod a hírt, akkor részt veszel sorsolásunkon, és megnyerheted a legújabb Galaktikát! Ne felejtsd el nyilvánosra állítani, mi is csak akkor látjuk!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?