Megjelent Robert Silverberg: Majipoor krónikái című kötete!

A Labirintus Majipoor gigászi bolygójának bürokratikus szíve, egy spirálformában mélységbe tekeredő folyosórendszer. Innen felügyeli az álarcos hivatalnokokat minden egykori Napkirály, és itt él Hissune, a volt utcagyerek, aki a trónra segítette Lord Valentine-t. Amikor megindul felfelé a hivatali ranglétrán, első lépésként évtizedekig unalmas feljegyzéseket kéne csak katalogizálnia a végtelen folyosókon. Még szerencse, hogy a közelben található a Lélektároló, ahol Majipoor utóbbi kilencezer évéből raktározzák több milliárd alattvaló önkéntes léleklenyomatát. Hissune pedig unatkozik, ezért hamis papírokkal rendszeresen besurran, kikér néhány lélekkapszulát, és elmerül a történelem egy-egy jelentős vagy jelentéktelen szereplőjének életében. Szeme előtt lassan roppant mozaik ölt formát e gigantikus bolygó évezredeiről, melynek alakjai mégis egytől egyig érző, hús-vér személyek.

Az SF Nagymestere grandiózus tablót fest a fantasztikus irodalom legjobban kidolgozott idegen világáról a Hugo-díjra is jelölt Majipoor-sorozat második kötetében.

„Csoda csodát követ… elképesztő ez a könyv.”
– Los Angeles Times

„Majipoor talán Silverberg legkáprázatosabb írói teremtménye, és egészen biztosan a modern SF legalaposabban kimunkált világa.”
– Booklist

„Ha szereti az egzotikus, Ezeregyéjszaka-szerű történeteket, ez az önnek való könyv.”
– Washington Post Book World

Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Eredeti cím: Majipoor Chronicles
Fordító: Juhász Viktor
Oldalszám: 360 oldal
ISBN: 978-963-9828-41-4
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

A kötet megrendelése 2392 Ft-ért a Galaktika boltban
A kiadó összes könyve a Galaktika boltban
A GFK sorozat kötetei az Enciklopedia Galaktika oldalain

William Golding A skorpióisten című regényét 20% kedvezménnyel rendelheti meg a Booker.hu-n, az olvasóbarát könyváruházban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?