Mégsem újítják fel a régi Tomb Raider játékokat

Az új Tomb Raider film kapcsán ismét felkapottá vált a misztikus, kalandornős franchise, így nem annyira meglepő, hogy a Realtech VR hozzálátott, hogy felújítsák az első Tomb Raider trilógiát. Az viszont annál inkább, ahogyan tették!

A régi Tomb Raider játékok óriási klasszikusok, melyek a 90-es évek rendelkezésére álló számítógépes perifériáit a maximumig kihasználták, miközben szórakoztató logikai kirakósokkal és számos vérszomjas ellenséggel rántották be a gamereket.

Ugyan a Tomb Raider forradalmi volt a maga korában, sajnos grafikailag nem öregedett szépen, és mivel ezek a játékok még egy olyan korból származnak, amiben Lara Croft textúrái, és a körülötte lévő óriási objektumok textúrái  is ugyanakkora képfájlokból álltak, így a mai nagy felbontású monitorok felületein borzasztóan néznek ki.

A Tomb Raider grafikai ráncfelvarrásába ezért bele is vágott egy pár indie fejlesztő, a gond csak az volt, hogy nem szóltak a Tomb Raider játékok jelenlegi jogtulajdonosának, a Square Enix-nek, akik levetették a Tomb Raider HD-verziójáról készített videókat a YouTube-ról, és felszólították a moddereket, hogy hagyjanak fel ezzel a tevékenységükkel.

A Square Enix ezután egy közleményt adott ki, amiben letisztázták, hogy azért tettek jogi lépéseket, mert a fejlesztők nem tárgyaltak velük a projektről. A jogi lépések azért rendkívüliek, mert a Realtech VR nem kapott volna semmilyen bevételt a HD frissítésből, és a mod csak a Tomb Raider játékok Steames változatával lett volna kompatibilis.

Az ügy vége az lett, hogy a Realtech VR bejelentette, hogy nem fog többet foglalkozni a Tomb Raider játékok frissítésével, és innentől kezdve csak a VR játékaikon dolgoznak majd.

Facebook hozzászólások

You may also like...