Megtalálták az eltemetett E.T. játékokat

Szinte minden témában találhatunk „városi legendákat”, amik eredetét homály fedi, valóságalapjuk pedig megkérdőjelezhető. Most úgy tűnik, a játékvilág egyik legnagyobb legendája mégis igaznak bizonyult.

A 80-as évek egyik legnagyobb sikerfilmje, az E.T. akkora bevételt hozott és akkora rajongótábort szerzett, hogy az Atari úgy gondolta, érdemes lenne gyorsan elkészíteni egy játékot és meglovagolni a sikerhullámot. A kulcsszó itt sajnos a „gyorsan” volt, ugyanis az egészet alig több, mint egy hónap alatt akarták összedobni. Ahogy azt sejteni lehet, ez erősen a minőség kárára ment, ez pedig az eladásokon is meglátszott. A hosszú ujjú földönkívüliről készült játék az egyik legrosszabb alkotásként vonult be a történelembe, a cég csődközeli állapotba kerülésének egyik legfőbb oka lett, és állítólag több millió el nem adott példány maradt az Atari nyakán. Ezt pedig, a legenda szerint, szégyenükben elásták Új-Mexikó egyik sivatagos részén, Alamagordo környékén.

A pénteki napon viszont nem kisebb dolog történt, mint hogy megtalálták a földbe temetett lemezeket. Pár hónapja már kering a hír az interneten, hogy Zak Penn, a Bosszúállók (Avengers) rendezője egy dokumentumfilmet forgat a játék történetéről és az Atari hatalmas bukásáról. A stáb pénteken vonult ki az új-mexikói sivatagba, ahol rábukkantak az elrejtett „kincsre”, majd rögtön nekiálltak az ásatásoknak. Még mindig kérdéses, hogy tényleg milliónyi E.T. játéktól vált-e meg a gyártó, de pár száz példányt már sikerült előásni. Ez a felfedezés jó reklámot és nagy mennyiségű extra tartalmat jelent a valamikor 2015-ben megjelenő dokumentumfilmnek, de a kérdés megmarad: mit kezdenek majd a rengeteg kazettával? Gyűjtőknek lehet, hogy érdemes lesz figyelniük az eBay-en… 🙂

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?