Mesterséges intelligencia próbálja kiakasztani a Super Mario Brost

Egy AI ebben a pillanatban is azon dolgozik, hogy emberi beavatkozás nélkül végigjátssza a Super Mario Bros című klasszikus platformer játékot

Már nem ez az első példa arra, hogy egy videojátékot egy autodidakta bot megtanuljon, mivel 2017-ben Elon Musk programozott be egyet abból a célból, hogy a Dota 2-ben játszhasson, és végül ez a mesterséges intelligencia megverte az összes profi játékost, akit csak elé ültettek.

Elon Musk mesterséges inteligenciája viszont máshogy működött, mint amit most figyelemmel kísérhetünk, mert a Dota 2 robot egyszerre több száz szimulációt futtatott, hogy tanuljon. Addig SethBling MarI/O programja egyszerre csak egy szimulációt futtat, hogy figyelemmel kísérhessük a tanulási folyamatot.

Mivel a Super Mario-t játszó mesterséges intelligencia csak a hibáiból tud tanulni, ezért egy-egy pálya végigjátszása rengeteg időt vesz igénybe, emiatt úgy is folytatólagosan figyelemmel kísérhetjük az AI tanulását, hogy nem ülünk ott egész nap a gép előtt, mivel nagyon apró lépésekben halad előre a játékban. Ha kétnaponta ránézünk, nagy eséllyel még mindig ugyanazon a pályán fog tartani a mesterséges játékos. Például a második világ második pályáját, több mint két héten keresztül játszotta a gép, mire tovább tudott jutni.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, ezen a linken figyelemmel kísérheted élő adásban, ahogy a számítógép újra és újra belebukik olyan akadályokba, amit mi már csukott szemmel is kikerülnénk.

Facebook hozzászólások

You may also like...