Méz a világűrben
Az űrhajósok egyszerűen nem tudják megunni, hogy minden kezük ügyébe kerülő dologgal játszanak a súlytalanságban, és tapasztalataikat megosszák a világgal.
És valljuk be, mi sem tudjuk megunni ezeket a videókat. A Kanadai Űrügynökség űrhajósa, David Saint-Jacques kedvenc ragacsos édességünk, a méz furcsa viselkedését mutatta be a héten.
David Saint-Jacques asztrofizikus, mérnök és orvos. 2018 decembere óta tartózkodik a Nemzetközi Űrállomáson, az 57., 58. és 59 expedíció repülés-technikusa. Ő is tagja volt annak a csapatnak, aki fogadta a SpaceX Dragon űrhajóját és át is szállt rá. 2019 júliusában tér vissza a Földre.
2009 májusában választották ki a két meghirdetett űrhajós poszt egyikére. A helyekre 5351-en jelentkeztek. Ezután Kanadából Houstonba költözött, és a 20. NASA űrhajós osztály tagja lett. Az intenzív kiképzés mellett (amelybe az orosz nyelv tanulása is beletartozik) robotika szakirányt választott.