Miért bukik meg a Star Wars évről-évre Kínában?

A kínai piac manapság nagyon fontos a filmkészítőknek, hiszen brutális bevételeket hozhat egy-egy alkotás a keletnek köszönhetően. Ezért is számít manapság bevett szokásnak Kínába menni sajtóturnézni, láthattunk ilyet a Marvel filmek esetében, de egy-egy sztoriba azért is bekerülnek kínai helyszínek, motívumok, vagy éppen karakterek, hogy az ottani közönséget megnyerjék maguknak és jobban csilingeljenek a pénztárgépek.

Donnie Yen, aki a Zsivány Egyesben is játszott, nemrégiben arról nyilatkozott, hogy szerinte egy olyan fontos piacon, mint Kína, miért bukik meg évről-évre a Star Wars.

Míg a világ másik fele a Star Warsszal nőtt fel, addig a kínai kultúra számára ez a sci-fi világ idegennek számít. A Marvel filmjeit sokkal könnyebb megérteni, a maskarás hősök és az univerzumépítés is sokkal tisztább a kínai nézők számára.

Az biztos, hogy egy olyan űropera, mint a Star Wars nem annyira szájbarágós, mint a modern szuperhősfilmek, amelyek szinte tévésorozatos stílusban folytatódnak. Donnie Yen szerint a kínaiak nem tanulmányozták eleget a nyugati filmeket, és az amerikaiak részéről sincs meg esetenként ez az érdeklődés a keleti kultúrák iránt. Így a Star Wars készítői sem foglalkoznak azzal, hogy a filmjeik Kínában jól menjenek.

A Marvelesek eközben hangosan kuncognak.

Facebook hozzászólások

You may also like...