Mintha a 2001 jelenete elevenedett volna meg

Az Egyesült Államok Utah államában rejtélyes monolitra bukkantak. A jelenet kísértetiesen emlékeztet a 2001 majmos-monolitos jelenetére.

Helikopterről vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, amikor szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák között bukkant fel. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak.

2001. Űrodisszeia

“Sok évnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam” – mondta Bret Hutchings pilóta. –  “A helikopteren utazó biológus vette észre először a fémtárgyat, azt mondta, meg kell néznünk” – folytatta a pilóta, aki szerint a monolit tömböt “valami újhullámos művész” vagy a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-as Stanley Kubrick-film egy rajongója állíthatta föl. A filmben idegen civilizáció üzenetét hordozza egy fekete monolit tárgy.

2010. Második űrodisszeia

Utah állam repülésbiztonsági hivatala a múlt héten tette közzé a négyszögletes fémobjektum képét, egyben azt is írták, hogy “a hatóság dönti el, szükséges-e további vizsgálat”.

A szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani. Az objektum pontos helyét azonban nem adták hírül, mivel félő, hogy felfedezők indultak volna a monolit tömbhöz, ami az eltévedés veszélyével járt volna.

2061. Harmadik űrodisszeia

Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a fémtömböt a sivatagban.

A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

3001 Végső űrodisszeia

Facebook hozzászólások

You may also like...