Nem, Chewbacca nem eszik embert

Emlékszünk a jelenetre, amikor Han Solot bedobják a wookie ketrecébe, és közben megjegyzik, a Szörnyeteg biztosan éhes? Ez rengeteg rajongóba kérdések zömét idézhette, de ne aggódjunk, Chewbacca nem evett embert a túlélésért.

Mur Laferty a The Solo: A Star Wars Story című nem régiben megjelent könyvében megerősíti a tényt, hogy Chewie nem él ilyesféle nasival.

A könyv magyarázatot ad: az őrök néhány napig húsdarabokat dobáltak neki, hogy életbe tartsák, miközben  a wookie hallotta, hogy odafönt azt beszélik, hoznak majd neki élő husit is.

Bár Chewbacca nem akarta megcsócsálni Hant, és nem is izgatta különösképpen az ember jelenléte, mégis dühös volt, amiért szórakozásnak használják őt, s Solo ketrecbe dobása tette rá nála az i-re a pontot. Így pedig már érthető a viselkedése.

Han a szituációban kihasználta saját improvizációs képességeit, hogy gyorsan kieszeljen egy menekülési tervet. A kettejük közti kommunikáció viszonylagos sikere kapóra jött, hiszen ez segített nekik a cél elérésében, hogy ép bőrrel kijussanak és megússzák az eseményeket.

Az ifjú Han Solo sikeresen lenyugtatta Chewie-t, vagy legalábbis haragját afelé összpontosította, akire valóban dühös volt. Ha mindez nem sikerült volna, akkor sem valószínű, hogy wookievacsora lett volna az űrcsempész, az viszont lehetséges, hogy néhány testrésszel szegényebben szabadult volna.

Facebook hozzászólások

You may also like...