Nem szerepeltek lopott novellák a januári Galaktikában

Kedves Olvasóink, kedves Galaktika-rajongók!

A következőkben a Mandiner sci-fi felületén január 6-án, pénteken megjelent cikk kapcsán olvashatják szerkesztőségünk nyilatkozatát.

A Galaktika egyedüli hazai sci-fi magazinként sokszor áll személyes indulatok, vélt sérelmek, sértődések kereszttüzében. Ehhez a kiadó és a szerkesztők is próbálnak higgadtan állni, a minőségi munkára koncentrálni, a 2017-ben már 45 éves Galaktika érdekében.

A Mandiner munkatársa valótlan állításokat és/vagy ferdített híreket tett közzé a Galaktikáról, a magazinban megjelenő írásokról, mely szerint több külföldi novellát a szerző engedélye nélkül tettünk közzé a januári lapszámunkban. Sajnos a kár, amit a Mandiner szerzője okoz, árt a teljes hazai sci-fi olvasóközösségnek, és magazinunkkal szemben is bizalomvesztést okozhat.

Előkerestük a januári novellákkal kapcsolatos szerzői levelezést, a megállapodásokat, amelyek mindegyike cáfolja a pénteken közzétett cikket.

Hétfőn délelőtt személyesen felkerestük a Mandiner szerkesztőségét, és bemutattuk a bizonyítékokat. A találkozó során a Mandiner munkatársai elismerték, hogy hibáztak, és megígérték, hogy még a mai napon helyreigazítást közölnek.

Ígéretüknek azonban számunkra elfogadható formában nem tettek eleget, ezért döntöttünk úgy, hogy közzétesszük ezt a közleményt. A továbbiakban nem kívánunk az ügyben nyilatkozatháborúba bocsátkozni, helyette inkább gőzerővel dolgozunk az idei évben megjelenő könyveken és a februári Galaktika magazinon.

A Metropolis Media Kiadó a magyar SF-piac több évtizede elkötelezett szereplőjeként főképp fantasztikus, illetve tudományos ismeretterjesztő könyveket ad ki, továbbá havonta megjelenteti a Galaktika Magazint, és extra változatát, a Galaktika XL-t. A magazinban és online felületein egyaránt szerepelnek SF-irodalomról, filmekről, eseményekről, technikai újdonságokról szóló cikkek, továbbá novellák, illetve az XL kiadásban kisregények is. Magyar és külföldi, neves és kevéssé ismert, európai és tengerentúli szerzőktől is publikálunk.

Olvass a jövőbe! – ez a mottónk és eszerint kívánunk dolgozni.

Mindenkinek békés és sci-fi-ben eredményes évet kívánunk!

A Galaktika stábja

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    A mandínernek nincs igaza. Hiszen angulul lehetne csak ezeket a novellákat olvasni. DE ti lefordítjátok őket nemes dolog még akkor is ha a mínőség megcsapppant.

  2. Sam Reed szerint:

    Mégis mit vártatok a mandinertől?

Vélemény, hozzászólás?