Olvasói referenciák a Metropolis Media 2012-es kiadványaról 2.

Számunkra különösen fontos és értékes minden gondolat, vélemény, amit Ti, kedves Olvasóink a kiadványainkról írtatok. Pozitív kritikáitok megerősítenek, a kevésbé kedvező előjelűekből pedig okulunk.
Íme hát a második etap tőletek, melyet engedelmetekkel megosztunk a szélesebb olvasóközönség felé is.

Árnyak és Rémek – Ray Bradbury emlékére


„Olyan ez a kötet, mint a jóféle spanyol tapas, apró falatok, amelyeket csipegetni, ízlelgetni kell, hosszú ideig tart, hogy elfogyjon, de csak akkor lakunk jól vele, ha nem faljuk fel mohón.”
Nero

„Tartottam tőle, mert voltak már rossz tapasztalataim hasonló novella válogatással. Nyilván ez egy nagyon nehéz terep, sokféle író sokféle stílussal és elképzeléssel és sokféle olvasó sokféle elvárással. Ez viszont nekem most egészen bejött. Nyilván vannak történetek, amik nem tetszettek, vagy inkább olyan semmifélék. De volt és szerencsére ez a többség, amik érdekesek, elgondolkodtatóak és még egy egy darabkájukat viszem magammal az elkövetkező pár napban. Jól van ez így. És ezek után biztos, hogy betömködöm a Bradburys fehér lyukat ami az olvasáslistámon tátong”
Gabye

Robert Charles Wilson: Kronolitok


„Ahogy a Pörgés-trilógia köteteiben, a Kronolitokban sem a felvázolt probléma technológiai vetületén van a hangsúly. Kapunk ugyan némi kvázi-tudományos magyarázatot tau-turbulenciáról és Minkowski-jégről, mégis a szereplőiknek a kronolit-jelenségre adott válasza és egymással való interakciója fontosabb.”
Mayer István

„Az alapötlet zseniális, akárcsak a kezdés, viszont egyre inkább áttevődik a hangsúly a drámai vonalra, ami szerintem nem tesz jót a könyvnek. Ettől persze folyamatosan elgondolkodtató és izgalmas marad, de a végén egy kicsit hiányérzetem maradt.”
rensaman


Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Bíborszínű felhők bolygója


„Akik esetleg még csak most ismerkednének meg a szovjet sci-fi legjobbjaival, azoknak is remek választás lehet A bíborszínű felhők bolygója, hiszen egyszerre izgalmas kaland, káprázatos leírása egy idegen bolygónak és kitűnő karakterdráma az űrhajósok megpróbáltatásaival, szinte minden megtalálható benne, amit egy zseniális alkotástól várnánk. Még talán nem annyira kiforrott munka, mint a testvérek későbbi könyvei, de szégyenkeznie sem kell, időtálló és emlékezetes regény. Érdemes tehát kézbe venni, azt hiszem tökéletes módja, hogy emlékezzünk Arkagyij és Borisz Sztrugackij életművére.”
Szabó Dominik

„A bíborszínű felhők bolygója az első regényük, ennek megfelelően még csak a Delelő-univerzum születésének lehetünk tanúi, ám ettől még rendkívül érdekes és izgalmas cselekményt követhetünk végig. Szuggesztíven és hatásosan tálalják a drámai vagy épp örömteli eseményeket, képesek egy-két mondattal felvezetni fájóan súlyos tragédiákat, az alapvetően kalandos történethez is komor hangvétel társul. Tökéletes az arány a feszültséggel teli gyarmatosítás, valamint a szereplők lelkiállapotának bemutatása között, mindvégig magával ragadja és leköti az olvasót.”
Dominik Blasir

Joan Slonczewski: Agypestis

„Akárcsak az előző három rész, ez is egy teljesen új, ismeretlen, érdekes világba invitál minket: az agyunkba. Slonczewski nagyon jól kamatoztatja biológia, genetikai tudását és egy érdekes, kalandos történetbe burkolva kényszerít alvás helyetti olvasásba.
Baktériumok, csápos dokik, szabadgépek, nanoplaszt, halhatatlanok… Mire vársz még?
borob


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség


„Jó kis darab, akinek tetszettek a korábbi részek, azoknak kötelező, de kedvcsinálóul talán még olyannak is a kezébe nyomnám (már ha nem lenne a közelben az első rész), aki még semmit nem olvasott a szerzőtől.”
ppayter

„Valószínűleg évtizedeken keresztül el bírnám viselni, ha minden évben megírna Szergej egy Őrség regényt és nem unnám meg, annyira egyedi és lebilincselő a világa.”
titti

„Aztán – mint mindig Lukjanyenkonál – a szöveg magába szippant. Az őrség tematikán csavar egy picit (még ha haloványan erőltetettnek is tűnik a homály-isten párhuzam). Nem hittem el, hogy minden egyes kisregényben még meg tudott lepni és fokozni a figyelmemet. Aztán kialakult bennem egy fura, nem várt, sőt eredetileg ellenindukált érzés: az eddigi első számú őrség (ami nálam szubjektíve az Alkonyi volt), lehet, hogy most már az utolsó (avagy az Utolsó utáni), azaz az Új Őrség. Majd végezve az utolsó mondattal is, a cinikus, szarozós indukcióim oka fogytán csak bambultam.
„Azt a sunyi orosz kurva anyját, már megint megcsinálta!”
moszat

Connie Willis: Ítélet könyve

“Nagyszerű mű az Ítélet könyve, ami amellett úgy ad át megszívlelendő tanulságokat, hogy nem lesz szájbarágós, hanem hagyja, hogy a szereplők cselekedetei által magunk döntsük el, mint tartunk megszívlelendőnek. Végre egy új kedvenc!”
makitra

„Bevallom, én bizony le sem tudtam tenni, egy szuszra elolvastam, annyira kíváncsi voltam, hogyan alakul hőseink élete. Mert szerintem ezen a téren Willis mesteri: nagyszerű karaktereket tud alkotni, akikkel öröm megismerkedni és ez bőven kárpótol az esetlegesen kevésbé magával ragadó tempóért.”
Benkő Marianna

“Az idődimenzió automatikus paradoxonkerülő tulajdonsága kifejezetten érdekes ötlet, sok tarka és meglepő karakter fordul elő a lapokon és a dupla járvány leírása is jól sikerült.”
ppayter


Robert J. Sawyer: WWW 1 Világtalan 

“Tizennégy éves kortól fölfelé bárkinek ajánlom, az ifjabbaknak ez inkább bevezetés a sci-fibe és a kaland miatt lesz érdekes (és a folytatás ebből még többet ígér), az idősebbeknek és sci-fiben jártasabbaknak pedig sok kisebb-nagyobb érdekességet tartogat a WWW-trilógia első része. ”
ppayter

„…a technika mai állása szerint egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek a regényben leírtakat, simán a fejlődés egy racionális irányát képezik, és nem 50-100 évre kivetítve, hanem inkább csak pár évtizedre.”
titti

„A cselekményben nem csak a fiction, de a science is vastagon megjelenik: több tudományterület, így a fizika, a matematika és az informatika világából is felvonultat érdekes témákat. Az átlagembernek erős koncentráció szükséges a megértéshez, de Sawyer nem hagyja cserben olvasóját és emészthető formában vezeti fel a tudományos elemeket.”
winrudi

 Köszönjük, hogy hűséges olvasóink voltatok 2012-ben!!!
Továbbra is szeretettel várunk Titeket itt a honlapunkon, a facebookon, és a moly,hu közösségi hálón, ahol részt vehettek aktuális nyereményjátékainkon is, a rukkolán, ahol havonta feldobunk egy-egy példányt kiadványainkból, a Budapest Fény utca 2. szám alatti Galaktikaboltban, és a 2013-as év könyvbemutatóin, rendezvényein, melyekről a fent említett oldalakon olvashattok majd részletes tájékoztatót.
Tartsatok velünk 2013-ban is!

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Rhewaa szerint:

    Rozsdamentes Acélpatkány ismertetője a WWW-Világtalanról az sfmag.hu-n:
    http://sfmag.hu/2013/01/10/robert-j-sawyer-www-vilagtalan/

  2. solymosgyu szerint:

    Egy kalandos rész sincs az itélet konyvében. csak nyelvészeti problémákkal foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?