Öt perc a soha el nem készült Star Wars sorozatból

Különleges csemege bukkant fel az interneten: egy ötperces részlet a soha el nem készült Star Wars televíziós sorozatból.

George Lucas 2005-ben jelentett be, hogy egy televíziós sorozaton dolgoznak a Star Wars univerzumban, amely a két trilógia közötti időszakban játszódott volna.

A Star Wars: Underworld független lett volna a Star Wars trilógiáktól. Azt a bűnözői és politikai hatalmi harcokat mutatta volna be, melyek a Galaktikus Köztársaság bukása után alakultak ki.

A sorozat gyártása csak nem akart elindulni, Lucas 2011-ben egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a sorozat a gyártástechnológia fejlődésére és a pénzügyi háttér előteremtésére várt. Azután 2012-ben a Star Wars felvásárlása után a Disney végleg leállította projektet.

A részlet kis bepillantást enged a sorozat hangulatába. A videó második öt percében azt is megtudhatjuk, hogyan zajlott a forgatás, és egyúttal érthetővé válik, miért kellett várni a technológia fejlődésére és a pénzügyi háttér előteremtésére.

A jelenetet teljes egészében zöld háttér előtt forgatták, és a számítógép valós időben keverte a szereplők mögé a komputer generálta CGI világot. Így a rendező egy monitoron mára forgatás közben a kész jelentet látta. Ezt a technológiát alkalmazta James Cameron az Avatar forgatása során. Egy ilyen méregdrága technológiát egy gigaprodukció  megengedhet magának, de egy tévésorozat nem.

Facebook hozzászólások

You may also like...