Pentagon és az UFO-k

A New York Post című lapnak küldött közleményében a Pentagon szóvivője, Christopher Sherwood hivatalosan elismerte, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak volt UFO-kutatási programja.

Bár a szóvívő kerülte ezt a szóhasználatot, és a Pentagon “azonosítatlan légi jelenségek” vizsgálatait célzó programjáró beszélt.

A nyilatkozat szerint a Pentagon mindig alaposan kivizsgál minden, a környezetünkben észlelt ismeretlen repülőgépet, továbbá beazonosít minden idegen tárgyat, amely fenyegetést jelenthet az országra. A programot 2012-be ugyan lezárták, de a szóvivő szerint a minisztérium változatlanul vizsgálódik, ha “azonosítatlan tárgyakról” vagy “idegen űrjárművekről” érkezik bejelentés. Ennek célja az Egyesült Államok védelme, valamint az Egyesült Államok ellenfeleitől érkező esetleges támadások elhárítása.

Nick Pope angol író-újságíró többször foglalkozott a brit kormányzati UFO-kutatásokkal. Véleménye  szerint a Pentagon közleménye “bombaként ható beismerés”. A Pentagon korábbi közleményei csupán homályosan, kétértelműen fogalmaztak, és azt engedték sejtetni, hogy amit a közvélemény UFO-kutatásként emlegetett, az nem volt más, mint egyszerűen az új típusú repülőgépek, rakéták, drónok miatti aggodalomból eredő kutatás.

A Pentagon UFO-kutató programjáról a nyilvánosság előtt először 2017-ben esett szó, amikor maga a Pentagon hozott nyilvánosságra egy 33 másodperces videót, amelyen az amerikai légierő két vadászgépe egy “beazonosítatlan tárgyat” vett üldözőbe a kaliforniai San Diego partjainál, még 2004-ben.

Facebook hozzászólások

You may also like...