Quentin Tarantino Star Trek filmet rendezne

A független filmek királya, Quentin Tarantino sajtóértesülések szerint saját maga kereste meg a Paramount stúdiót azzal az ötlettel, hogy a Star Trek filmsorozat következő felvonását ő szeretné rendezni. A tárgyalások során J. J. Abrams, a Lost, a Super 8 és mostanában a Star Wars franchise guruja arra jutottak, hogy összerántanak egy írószobára elegendő kreatív szakembert, hogy az ötletet forgatókönyv formájában is kibontsák. Abrams a sci-fi filmek egyik legnagyobb hatású alkotója volt az elmúlt években, hiszen 2009-ben és 2013-ban is kaptunk egy-egy általa rendezett Star Trek filmet, aztán Az ébredő Erőn is dolgozott. A Disney nagyon is elégedett J. J. Abrams munkájával, ugyanis az Episode IX-et, az új trilógia záró részét is rá bízzák.

Tarantino eddig főleg a saját ötleteit vitte vászonra, most azonban egy már meglévő franchise-ban alkotna. A készítő saját bevallása szerint óriási trekkie, a The Original Series az egyik kedvenc sorozata.

Az egyetlen dolog, ami az akkori készítőgárdát akadályozta, a költségvetés volt és a 8 napos forgatási rend. A klasszikus Star Trek bármelyik epizódját foghatnánk és 90 percesre bővíthetnénk, a sztorik simán megállnák a helyüket filmként is – árulta el Tarantino.

A Ponyvaregény atyja szerint a Star Trek: The Next Generation egyik epizódja, a Yesterday’s Enterprise az egyik legjobban megírt Star Trek rész, a franchise pedig szerinte simán lekörözi a Star Warst. Tarantino részéről nagy elhatározás lenne, ha valóban Star Treket rendezne, ugyanis 2019-ben jön egy Charles Manson film a részéről, az ezt követő projektje lehet pedig az utolsó film lehet, amin a korszakos zseni dolgozik.

Facebook hozzászólások

You may also like...