Rekordokat döntöget a Marvel’s Spider-Man – Megvan az év játéka?

A Pókember-láz forgószélként söpör végig a játékos társadalmon. Az új pókos játék minden tekintetben levette a lábáról a Marvel őrülteket és a normális embereket egyaránt. A kritikusok 9/10-es értékeléseit, ha olvassuk, nagyon nehezen indokolják meg azt az egy pontlevonást, hiszen aki már játszott a Marvel’s Spider-Mannel, az tudja, hogy egy majdnem hibátlan játékot vehet a kezébe az, aki befektetett egy PS4-es készülékbe.

A játék már most eladási rekordokat döntögetett, és sokan csak azért vettek Sony készüléket, hogy ezzel az egy hihetetlenül jó játékkal játszanak. A Pókember játék nem pusztán egy játék, hanem egy hős szimulátor, ennél jobban csak akkor érezhetnénk magunkat a szuperhős testében, ha VR készülékre is kijönne a Marvel’s Spider-Man.

A Pókos játékban New York városa szinte velünk lélegez minden egyes hálólendüléssel. A város nem pusztán utánozza a metropolisz hangulatát, hanem kidolgozottságával és élethű hanghatásaival szó szerint behozza New Yorkot a nappalinkba, és a mindennapjaikkal foglalkozó járókelők nyüzsgése ámulatba ejtően tükrözi a valós óriástelepülések hangulatát.

A hihetetlenül izgalmas nagyváros ráadásul tele van felfedezni valókkal, híres helyekkel, amiket lefényképezhetünk tapasztalati pontokért, és egy rakás piti bűnözővel küzdhetünk meg, akik hol autóból lövöldöznek a rendőrökre, hol pedig egy-egy nő táskáját próbálják eltulajdonítani.

Az óriási városban nem pusztán a nyitott világú játékok szerelmesei találják meg a maguknak való szórakozást, hanem azok is, akik imádják a történetvezérelt játékokat. Igen, New York tele van gazfickókkal, akiket hűvösre kell tennünk, viszont egy csomó képregényes gonosztevő is tiszteletét teszi a Pókember játékban.

A Pókmanus ruhája változtatható és a különleges képességei is váltogathatóak, így mindig divatosak, és kellően erősek lehetünk az elénk kerülő gonosztevőkkel szemben. Sőt, nem pusztán Pókemberrel kell lennünk, hanem néha még valamelyik “udvarlójával” is nyomozhatunk, ha kedvünk tartja.

A Pókember játék tele van utalásokkal, és Easter Eggekkel, nem is beszélve arról, hogy egy egészen új Peter Parkerrel kell megismerkednünk, aki ezúttal nem újságíró, hanem tudós, akinek a nagynénje egy jótékonysági szervezetet működtet. Tehát annak is tartogat meglepetéseket ez a játék, aki már minden Pókember médiumot magába szippantott, hiszen az egész történet egyedi stílusban van összerakva.

A Marvel’s Spider-Man váratlan siker lett, olyan sok mindent belegyűrtek egy lemezbe, hogy még arról nem is sikerült említést tennünk, hogy a játék grafikája, és az animációk olyan hitelesek, és jól működnek, hogy még azok is elámulnak a nagy képernyő előtt, akik általában nem szeretik a videojátékokat.

Összességében, ha teheted mindenképp játssz a Marvel’s Spider-Mannel, mindenki megtalálja majd benne a magának való szórakozást, és aki azt mondja hogy nem is olyan jó ez a Pókember játék az biztosan csak menőnek akar tűnni, vagy pedig már beruházott egy fűtőtestként melegítő XBOX One-ra.

Facebook hozzászólások

You may also like...