Új hős érkezik az Overwatch-ba

Új hős érkezik a Blizzard legfelkapottabb játékába, az Overwatch-ba. Ez lesz az Overwatch 24. karaktere, ami egy robot, és a játékban a tank szerepkört tölti majd be. A robot Orisa névre fog hallgatni, és egy fúziós sorozatlövővel szórja az áldást az ellenfeleire.

A karaktert már hónapok óta várják a fanok, és eddig csak kisebb easter eggeken láthattak a tervezőjéről képeket, aki nem más, mint a 11 éves Efi Oladele. A teaserek miatt sokan gondolták, hogy a következő karakter az első gyerekkarakter lesz a játékban, és többen megkérdőjelezték, hogy egy kiskorú lány kerülhet-e egy ilyen gyilkolászós játékba. Többen találgatták, hogy majd a kislány nem fog kimenni a pályák kezdőhelyéről, és majd csak a biztonságos helyről fog valami gépezetet irányítani. A találgatásoknak végül maga a Blizzard vetett véget, amikor bejelentette, hogy a következő karakter Orisa lesz, a gépmonstrum.

overwatch-tease

A Blizzard elmondása szerint az Overwatch eddigi legnagyobb problémája a játékmenetben az volt, hogy a játékban csak Reinhardt tudott egy olyan strapabíró energiafalat létrehozni, ami megvédi a játékostársait minden bejövő sebzéstől. Most az új karakter pont erre lesz képes, azaz lehelyez egy védőpajzsot a földre, hogy a társai szabadon lövöldözhessenek az ellenfélre megtorlás nélkül. Az új hős mindenféleképpen nagy hatással lesz az Overwatch metára, nem pusztán azért, mert viszonylag kevés hős van a játékban, hanem mert így valószínű Reinhardtról is le fog kerülni az úgynevezett pick or ban státusz.

Orisa másik képessége lassan mozgó lövedéket lő az ellenfélre, majd az a következő kattintásra egy bizonyos körön belül a lövedékhez rántja a környező ellenségeket.

A hős további képességei viszonylag kevésbé izgalmasak, az egyik egy majdhogynem passzív képesség, aminek a bekapcsolásakor valamennyivel nehezebb sebezni Orisát. Az ultija egy kis objektumot tesz le a földre, és a körülötte lévő barátok valamennyivel többet fognak sebezni. Ezeknek a képességeknek a hatóereje pusztán attól függ, hogy milyen számértékeket ad nekik a Blizzard, így valószínű ezeket fogja a cég a legtöbbet nerfelni vagy buffolni.

orisa-overwatch

A hős külső megjelenésre egy robotnak, egy kosnak és egy kentaurnak a keverékére hasonlít, és egészen eltér a többi Blizzardos karaktertől, így nem fogjuk összekeverni a csata hevében sem a másik robotkarakterrel Bastionnal, sem pedig a robot gorillával, Winstonnal.

A hős bemutató videója alább megtekinthető, a Blizzard ugyanis híres arról, hogy ezekkel a kiegészítő anyagokkal még több embert ültet fel a hype-vonatra. Az újdonság varázsa miatt rengeteg ember csatlakozott a PTR-ra, csak azért, hogy Orisát kipróbálják. Egyszóval a karakter már játszható az Overwatch tesztszerverein, és a tervek szerint két hét múlva fog az élő játékba is belekerülni.

Reméljük, jó irányba viszi a játékot, és nem kapunk még egy Hanzót.

Az új karakterről a Blizzard fejese, Jeff Kaplan is hosszasan nyilatkozott, ezt a videót is megmutatjuk, a teljesség kedvéért:

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?