Reményt keltő hír a Star Wars háza tájáról

Ahogy jönnek a Star Wars filmek egymás után egyre rosszabb volt a rajongók véleménye. (Bár erről nagymértékben a kielégíthetetlen igényű, nekik semmi nem elég jó rajongók is tehetnek.)  Most azonban egy olyan hírt közölt a Star Wars.com, hogy sokaknak melegség öntötte el a szívét. A pletykák után hivatalosan is bejelentették, hogy Taika Waititi Star Wars-filmet fog rendezni.

Waititi 2017-ben robbantott Hollywoodban, amikor megrendezte a Thor: Raggnarök című Marvel filmet. A Disney-t minden bizonnyal a Mandalorian sorozat győzte meg, amelynek záró epizódját rendezte.

A filmről eddig semmit sem árultak el, csupán annyit, hogy a forgatókönyvért is ő felel. Társírója az Krysty Wilson-Cairnstaika lesz, akinek az 1917 forgatókönyvét köszönhetjük,

Az Új-Zélandon született rendező az egyik legegyedibb színfolt Hollywoodban. Különleges, egyedi, kicsit fanyar humora minden filmjén átüt. Neki köszönhetjük a Hétköznapi vámpírok című filmet, aki látta, többé nem tud röhögés nélkül Robert Pattinsonra nézni. A vademberek hajszájával megújította az üldözéses Road Movie műfaját. Tavaly a Jojo nyuszi című filmmel aratott nagy sikert, amellyel elnyerte a legjobb adoptált forgatókönyvért járó Oscar-díjat.

Ha vesszük Waititi fanyar humorát, és ehhez hozzáadjuk az Krysty Wilson-Cairnstaika  háborús filmes tapasztalatát, abból valami egészen különleges dolog születhet. De attól tartok, hogy bármilyen jó is lesz a film, megint akkora lesz a várakozás, aminek képtelenség lesz megfelelni.

A filmre még sokat kell várnunk. A rendező hamarosan befejezi Next Goal Wins című filmjét, majd hozzáfog a Thor negyedik részének. Csak ezután jöhet az új Star Wars mozi.

Facebook hozzászólások

You may also like...