Repülő gépfegyver

Különleges drónfegyvert mutatott be az egyik legnagyobb orosz hadiipari vállalat, az Almaz-Antey. A méret jelentősen csökkent a közel repülőgép méretű, rakétával felszerelt drónokhoz képest.

Bár ez sem játékszer méretű, a testébe egy 12-es kaliberű Vepr 12 félautomata gépfegyvert szereltek. A 23 kilogrammos drónnak nincs szüksége kifutópályára. Bár az ötvenes években kísérleteztek a függőleges, farokra történő fel- és leszállással, akkor nem sikerült emberrel megvalósítani. Most ezt a módszert a drón kitűnően használja.

Bár minden forrás azt írja, sikerült egy másik drónt lelőnie, ez sajnos nem látszik a videón. A lehulló darabok inkább egy léggömbre emlékeztetnek.

A fegyver maga így néz ki kézbe fogva. Szembetűnő a nagy tár, a fegyver sörétes lőszert használ.

Mivel a drón más drónok ellen akarják használni, logikus a választás, madarakra is söréttel lövünk. Néhány tesztlövés, érdekes, hogy vagy a férfi van jó erőben, vagy viszonylag csekély a fegyver visszarúgása. Ez különösen fontos szempont egy repülő eszköz irányban tartásában, a gyártónak állítólag sikerült megoldani..

A nagy kérdés az, hogy ha lecserélik a sörétes fegyvert, golyósra, milyen egyéb célok ellen lehet használni. Akár emberek ellen is?

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...