Reszketnek a gyerekek az Az legújabb előzetesében

Szeptember 8-án jön a mozikba a Stephen King-féle Az legújabb feldolgozása, melyben egy bohóc kezd el terrorizálni egy kisvárost. Georgie eltűnése után a testvére és pár különc nyomozásba kezd és kitűzik célul, hogy végleg elpusztítják a gonoszt. King regénye nem csak azért volt különleges mű, mert iszonyú ijesztő volt, de szépen körbejárta azt is, hogy milyen érzés kirekesztettnek lenni a társadalomban.

Az Az második előzetese alapján egyelőre úgy tűnik, hogy egy sima, generikus horrorfilmet kapunk, amely nem nagyon foglalkozik a karakterek sokszínűségével. De ne legyen igazunk. Egy biztos, ritkán kapunk jó Stephen King feldolgozást, főleg a mozivásznakon, egyelőre úgy tűnik, hogy A Setét Torony adaptáció se lesz több egy megszokott akciófilmnél.

Ha valóban gyökkettőn mozognak majd ezek a filmek, már ami a mélységet illeti, az nagy kár lesz, ugyanis King könyveiben minden összefügg – a középpontban A Setét Toronnyal -, így a filmesek kihagyhatják minden idők egyik legnagyobb ziccerét. King univerzuma ugyanis izgalmasabb, mint bármelyik Marvel vagy DC világ.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?