Ridley Scott bejelentett egy újabb Alien filmet

Annak ellenére, hogy még hónapok vannak addig, míg a Covenant című filmje bemutatkozik, Ridley Scott már azon gondolkozik, miképp bővíthetné a xenomorphos franchise-t. A rendező a Fandango-nak adott interjújában nyilatkozott, amikor véletlen elszólta magát. A lap szerint Alien: Awakening címmel jön majd az új Alien előzményfilm. Kronológiailag viszont nagyon érdekes, hogy hogyan illeszkedik be majd a sorba a film. A legtöbben arra számítanának ugyanis, hogy az új felvonás a Covenant előtt játszódik. De nem! Történetileg a sorrend úgy lesz, hogy Prometheus, Awakening, aztán pedig a Covenant. Hogy valóban így lesz-e, vagy Scott mindössze hangosan gondolkozott egy lehetséges variációról, idővel kiderül.

Így tehát egyszerre kaphatjuk meg az Alien: Awakening bejelentésével a Prometheus közvetlen folytatását és a Covenant előzményét. Mindenesetre az Alien franchise előzményfilmjeinek sora már három tagosra bővül, de mondjuk inkább így bővítsék a rendkívül népszerű sci-fi univerzumot, mint hogy újra összeeresszék a xenomorphokat a predatorokkal. Isten ments.

alien

Ridley Scott egyébként nyilatkozott a Covenantról is, a rajongók arra számítsanak, hogy az eddigieknél is csavarosabb és brutálisabb Alien film érkezik a mozikba.

Az Alien: Awakening bejelentése egyáltalán nem meglepő, ugyanis a rendező március elején mondta azt a sajtónak, hogy úgy érzi, a Covenant csak a kezdet, még a 2017-es részen kívül 6 Alien filmet simán elkészítene, ha hagyják neki. Ha a korábbi cikkeket összevetjük azzal, hogy az Awakening lehet a franchise legújabb része, akkor azt is tudjuk, hogy Ridley Scott úgy tervezi, 2018-ban már kezdené is forgatni.

Így az Alien tényleg hatalmas franchise-zá nőné ki magát, hiszen az első Alien film után 1986-ban jött az Aliens James Cameronnal, aztán David Fincher készítette el az Alien 3-at 1992-ben, Jean-Pierre Jenuet vezényletével 1997-ben mozikba került az Alien: Resurrection. Majd jött a Prometheus, 2017 májusában bemutatkozik az Alien: Covenant. Ez eddig 6 film és még ugyanennyire lehet számítani, ha Scott tervei bejönnek.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?