Robert J. Sawyer, a FlashForward – A jövő emlékei írója Magyarországon!

Örömmel tudatjuk, hogy Robert J. Sawyer, a nagy sikerű FlashForward – A jövő emlékei című sorozat alapjául szolgáló, azonos című regény szerzője elfogadta a Galaktika kiadója, a Metropolis Media meghívását a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. A rendezvény 2011. április 14. és 17. között kerül megrendezésre a Millenárison. A fesztiválon magyar nyelven először megjelenő, Nebula-díjas thrillerét, a Lélekhullámot mutatja be.

Robert J. Sawyer kanadai író, jövőkutató 18 bestseller science-fiction regényt írt és az egyetlen író a világon, aki egyaránt megkapta a legkomolyabb SF-díjakat az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Japánban.

Jövőkutatóként olyan lapoknak írt cikkeket, mint a The New York Times vagy az Ottawa Citizen. Csaknem 500 alkalommal szerepelt rádióban és tévében, többek között a Discovery Channel, a CBC Newsworld, a The Hour, a W-Five és a Canada A.M. műsoraiban.

Előadóként is körbejárta már a világot a washingtoni Library of Congress-től a tokiói Kanadai Nagykövetségig. Nemcsak tudósok, orvosok és mérnökök szerepeltek a hallgatóságában, hanem biztosítási ügynökök, iskolai tanárok, könyvtárosok és trénerek is.

A kanadai író szakterülete a mai tudományos, orvosi, technológiai és etnikai problémák kivetítése a közeljövőbe, és a várható következmények bemutatása. Munkássága érthetővé teszi a ránk váró radikális változásokat. Emellett elsősorban a vallás és tudomány kapcsolatát, összeegyeztethetőségük lehetőségeit vizsgálja írásaiban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?