Saturn-díjat nyert a Lost és a Csillagközi romboló

A Saturn Awards idei tévés díjazottjai közt nincs sok meglepetés, nyertek az igazán nagyok.

1989-ben osztottak díjat először tévés produkcióknak a Saturn Awardson, akkor a Star Trek: Az új nemzedék nyert. Azóta horrorban, sci-fiben, thrillerben is nagy a verseny – és az akciósorozatok is fel-feltűnnek.

Idén a nagy, országos csatornák sorozatai közül a vége felé közelítő Lost nyert, legyőzve a Rejtélyt, a Hősöket vagy az Odaátot. A kábelcsatornák kínálata is erősnek tűnt, itt versenyben volt a Lépéselőnyben (Leverage), az új Star Wars-animációs film, a Dexter vagy a True Blood – Inni és élni hagyni, de a Csillagközi rombolónak nem voltak ellenfelei. A legjobb színészt (Edward James Olmos) és a legjobb színésznőt (Mary McDonnell) is ugyanezen sorozat adta.

Korábban

A nyertesekről a Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror tagjai döntenek. Első ízben 1972-ben adtak át ilyesfajta díjat, majd a nyolcvanas évek vége óta tévés produkciók is elismerést kapnak, akárcsak – 2003 óta – a legjobb DVD-kiadványok.
A sorozatok közt olyan produkciók nyertek korábban, mint az X-Akták (háromszor), Buffy (szintén háromszor), de 2004 és 2005 már a Losté volt, csak a Hősök akasztotta meg a szigetlakók lendületét, mivel a héroszok 2006-ban nyertek. A kábeltévés sorozatok közt korábban többször ünnepelt a Csillagközi szökevények csapata, a Csillagkapu, de 2005-ben már a Csillagközi romboló tört az élre. A férfiszínészek közt David Boreanaz (Angel) volt a díjosztók nagy kedvence sokáig, hiszen háromszor is nyert erős mezőnyben, de nőknél már nem volt egyértelmű favorit, sem hosszú győztes széria, mivel nyert Gillian Anderson, Jennifer Garner, Kristen Bell vagy Jennifer Love Hewitt.

A díjazottak teljes listája itt található.

Forrás: origo.hu

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?