Sci-fi a színházban: Social Fiction 2

Rendhagyó előadásnak lehetnek tanúi, akik március 27-én este ellátogatnak a Trafóba. A Social Fiction 2 – Árnyékok a felhőben című előadásban a holland PiPS:lab nem akármilyen missziót indít a Föld megmentésére.

A feltalálókból és zenészekből álló társulat motion caption trükkökkel és effektkavalkáddal száll harcba a digitális Big Brother ellen. Szürreálisan hangzik? Nem véletlenül. A Social Fiction olyan összművészeti trilógia, amelybe a mozgóképtől kezdve a festészeten át a videojáték elemekig minden belefér. A PiPS: lab sajátos, művészeteken átívelő előadásai hasonlóan ötvözik a színházat a tudománnyal, mint ahogyan a Kraftwerk a zenét a technológiával. Az előadás során többek között a közönség ruháiból vesznek színmintát, majd azzal festenek a levegőbe, virtuálisan alkotnak és rajzolnak meg szereplőket. Sőt, a színpadon történteket le is filmezik, és a közönség szeme előtt vágják össze. És mindennek a tetejébe saját készítésű klasszikus hangszereikkel kísérik a rövidfilmet.

A darabban nem csak képletesen, hanem a harmadik dimenzió valóságában, azaz élőben is beszállhatunk egy űrhajóba, ami átveszi a hatalmat a digitális szörnyeteggel szemben. Hogy ki győz, az a közönségen múlik, hiszen a társulat számít a nézők aktív részvételére.

SF 30s-HDV from PIPSlab on Vimeo.

Az társulatnak nem az az első budapesti fellépése: tavaly októberben a Pecha Kucha Night születésnapi kiadásában és a DieSpace 3.0 című előadásban a  PiPS:lab már ízelítőt adott a magyar közönségnek a holland humorral átitatott színházi sci-fi sajátos világából.

A Social Fiction 2 bemutatójára március 27-án este 8 órakor kerül sor a Trafóban.

Linkek
Az előadás weboldala
A társulat honlapja

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?