Science fiction vs. rap: fenomenális Mass Effect rap-szám klippel

 
A Mass Effect körül kialakult hatalmas hype már a múlté. Egyesek a XXI. századi science fiction/űrfantasy alapművét látták benne, amire egy műfaj épülhet majd, egy olyan világszinten elismert “franchise, mint amilyen a Star Trek vagy a Star Wars“, azonban akkor kijött a harmadik epizód, melynek befejezését még azoknak a gyomra is nehezen vette be, akik őszintén lelkesedtek a kliséhalmokból (is) összerakott ME1 és a se ilyen, se olyan történetű 2 után is. 

Nem spoilerezünk, lényeg, hogy a készítő Bioware arrogáns hangon válaszolt a rajongók kéréseire, kérdéseire és követeléseire, arra hivatkozva, hogy a művészi szabadság okán olyan befejezést adhatnak a játékuknak, amilyet csak akarnak. (Ez igaz, megtehetik. De ha a vendég elé a szakács olyan tepsis csülköt helyez, amit a sütés legvégén mosogatólével locsol meg tejföl helyett, ne várja el, hogy a vendég legközelebb is bejön az éttermébe…)

Klisé, nem klisé, lopott ötletek, nem lopott ötletek, a Mass Effect – ha nem is eredeti, de akkor is –  stílusteremtő, fontos és szórakoztató játék-trilógia, és bár a készítők nemtörődöm, gőgös reakciói miatt a rajongótábor elképesztően meggyengült, sokan vannak, akik kitartanak Commander Shepherd megtépázott imázsa mellett. Ilyen Dan Bull is, akinek szokása az általa jónak tartott játékokból epikus rap-dalokat alkotni. Készített egyet a Mass Effect történetéből is, ami a leghitehagyottabbak kedvét is visszaadhatja a játékokhoz. Angoltudás javallott, de a feliratnak hála kiválóan élvezhető. Jó szórakozást!
Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?