SF-pályázatok 1 – Avana Egyesület, Zsoldos Péter díj

Az Avana Egyesület hagyományaihoz híven 2013-ra is kiírja a Zsoldos Péter-díjat regény, kisregény és novella kategóriában.

A pályázaton részt vehet minden olyan magyar szerző munkája, amely első ízben 2012. január 1. és 2012. december 31. között magyar nyelven jelent meg. A pályamű nyomtatott vagy elektronikus formátumú, kizárólag sci-fi tárgyú regény, kisregény vagy novella lehet, és kiadói tevékenységet (is) folytató, adószámmal rendelkező cég vagy egyéni vállalkozó által került fizetős tartalmi forgalomba. (Kiadói tevékenységet folytató cégnek vagy egyéni vállalkozónak tekintjük azt a társaságot vagy magánszemélyt, amely vagy aki legalább 5 különböző kiadványt legalább 3 különböző szerzőtől már forgalomba hoztak.)

Részt vesz még a pályázaton az előző évi Zsoldos Péter-díjra nevezett mű, ha annak kategóriájában az előző évben a nevezett művek száma nem érte el a díj kiírásában megadott pályázati darabszámot, és ezért a díj a kategóriában nem került kiadásra.
A fenti feltételt teljesítő műveket szerzők illetve kiadók nevezhetik a jogtulajdonosokkal való egyeztetés után.

A műveket nevező személynek meg kell adnia a mű címét (kisregény és novella esetében azt is, hogy melyik kötetben jelent meg), a megjelenés dátumát és álnéven történt publikálás esetén a szerző magyar nevét is.
A díjra kategóriánként egy szerzőtől három nevezést fogadunk el. Amennyiben egy kategóriában ötnél kevesebb nevezés érkezik, abban a kategóriában a díj nem kerül kiosztásra, de a nevezés nem válik semmissé, hanem a nevezett művek a következő évi pályázaton újra indulnak.

A nevezések mellé a nevezőnek gondoskodnia kell a nevezett műből hat köteles példányról. (6 nyomtatott, vagy 4 nyomtatott és 2 elektronikus formátumban. A nevezett művek nyomtatott formátumát sokszorosítási technikával is elfogadjuk, amennyiben az bizonyíthatóan megegyezik a megjelent művel.) A köteles példányok átvételét illetően a díj koordinátora a nevezés beérkezése után felveszi a kapcsolatot a nevezővel. Érvényes nevezésnek a hat köteles példány beérkezése számít.

A nevezés folyamatos, végső határidő: 2013. január 31.
A kötetek beérkezési határideje: 2013. február 25.
A nevezéseket a következő e-mailcímen várjuk: zsoldosdij@avana.hu

A zsűri elnöke:
Dr. S. Sárdi Margit egyetemi docens

Tagjai:
Csák Tamás, az Avana Egyesület képviseletében
Cselenyák Imre,  szépíró  (Jean-Pierre Montcassen)
Dr. Pacher Tibor, Puli Space Projekt
Szentesi Ágnes, nyelvész
Vásárhelyi Lajos, kritikus
Örökös tiszteletbeli tag: Zsoldos Dávid.

Eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjkiosztóra a 2013-as HungaroCon Országos Sci-fi Találkozón kerül sor.

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?