Sorban csúsztatják premierjeiket az amerikai filmforgalmazók

Egyre több várt mozifilmnek kerül későbbre a premierje. A koronavírus-járvány miatt leállt forgatások és utómunkák csúszása miatt az év elején tervezett premierdátumok tarthatatlanná váltak. A nagy amerikai moziláncok, a Cineworld és az AMC ugyancsak csütörtökön jelentették be, hogy legalább augusztus közepéig elhalasztják filmszínházaik újranyitását, amelyet július végére terveztek. Hiába nyitnak a mozik, ha nincs mit bemutatni.

Az idei nyár egyik legjobban vár filmje, is folyamatosan csúszik. Christopher Nolan Tenet című filmjének premierjét már eddig is elcsúsztatták július végére, de a Warner Bros. stúdió a héten bejelentette, hogy a bemutatót meghatározatlan időre elhalasztja.

A legfrissebb bejelentés a a Walt Disney-é.  Három szuperprodukciójának premierjét is elhalasztja, az új Avatar- és Star Wars-filmek bemutatója egy évvel tolódik.

Carlos Chernov – Végtelen vetítés

Az Avatar 2 lett volna a 2021-es év egyik legnagyobb produkciója. Eredetileg úgy volt, hogy 2021-ben, 2023-ban, 2025-ben és 2027-ben jelennek meg a folytatások. James Cameron 2009-es kasszasikerének, minden idők második legtöbb bevételt hozó filmjének folytatása azonban csak 2022 decemberében érkezik a mozikba, ennek megfelelően minden további folytatás csúszik egy-egy évet.

A következő, 2022-re tervezett  Star Wars-film premierjére pedig 2023 decemberéig kell várni. A cím nélküli 2024-re és 2026-ra tervezett filmek is csúsznak egy-egy évet.

 

A Disney az egyesült államokbeli koronavírusos esetek számának növekedésével és a világjárványnak a filmgyártásra gyakorolt hatásával indokolta döntését. “Egyértelművé vált, hogy a jelenlegi globális egészségügyi krízisben semmit sem lehet kőbe vésni a filmek forgalmazásával kapcsolatban” – mondta a Disney szóvivője.

Rémteremtő

 

Facebook hozzászólások

You may also like...