Sorozatadaptációt kap az Alan Wake

Az Alan Wake az egyik legsötétebb psziho-thriller játék, amiben a címszereplő író bőrébe bújva vesszük fel a harcot a saját agyszüleményeinkkel, egy olyan rettegést keltő világban, ami akár Stephen King tollából is megszülethetett volna.

A játék misztikumának alapja az, hogy Alan a felesége eltűnt a legutóbbi nyaralásukon, és az író főszereplő nem emlékezik szinte semmire. Sem a legutóbbi könyvére, amit írt, sem pedig neje kámforrá válásának a körülményeire. Egy biztos, az elfeledett regény rémei most mind a sarkában vannak, és nem nyugszanak, amíg meg nem gátolják Alant abban, hogy rábukkanjon a feleségére.

Egy ilyen háttérsztorival rendelkező játék szinte könyörög azért, hogy egy sorozatadaptációt kapjon. A játék sztorija igazi thriller, aminek minden valószínűség szerint Stephen King adta az ötletét, ugyanis King egy interjúban egyszer megjegyezte, hogy egyáltalán nem emlékszik arra, hogyan írta a Cujo című regényét.

A játék is epizodikus rendszerrel dolgozott, így talán még könnyebb lesz áthozni a tévébe a híresen borzongató játékot.

Az Alan Wake sorozatadaptáción nem kisebb nevek fognak dolgozni, mint Peter Calloway, aki A búra alatt című Stephen King feldolgozásért felelős, és a pszichedelikus Légió című sorozatot is jegyezte producerként.

Még nincs meg, hogy melyik csatorna fogja vetíteni az Alan Wake sorozatot, de októberben ez is kiderül. A videójáték szerelmeseinek viszont továbbra is tartaniuk kell a lélegzetüket, ha folytatásra vágynak, mert Alan Wake 2-ről még csak egy pisszenést sem hallottunk a Microsoft háza tájáról.

Facebook hozzászólások

You may also like...