Visszatér a 90-es évek egyik legjobb játéka, az Oddworld

Manapság a játékipar szinte már csak a rebootokból, és a HD kiadású újra textúrázott “modernizált”, de alapból régi játékokból áll. A játékfejlesztő cégek nem mernek kísérletezni. Új, korszakalkotó ötletek már csak elvétve vannak mivel a mai grafikai elvárások, és a szinte kötelező multiplayer mód miatt dollármilliárdok szükségesek ahhoz, hogy egy-egy címet a polcokra dobhassanak. Vége már annak a kornak, amikor a programozók csak úgy, egy hétvége alatt összedobtak egy-egy játékot ami pusztán pár pixel és egy vagy maximum két jó ötleten alapult. Most már több száz ember megélhetése múlik egy játék sikerén, ez jó is, hiszen rendkívül részletes, és szemkápráztató programokat tudhatunk a magunkévá, viszont egyedülálló élményekért sajnos az Indie játékokhoz kell manapság fordulnunk.

Az Oddworld sorozat is nosztalgiázni hív minket, az új Oddworld: Soulstorm című játékukban, ahol pont mint a kilencvenes évek végén, egy rabszolga sorsra jutott zöld űrlényt veszünk az irányításunk alá, hogy furcsa társaival karöltve elmenekülhessünk a bizarr oldalnézetes világba, ahol a robotok fogságából kell kimenekülnünk. Az Oddworld remake-nek ez lesz a második része, hiszen anno 2014-ben is kaptunk egy Oddworld játékot az Oddworld: New ‘n’ Tasty-t, ami megfelelt minden elvárásnak, tehát sikeresen modernizálta a klasszikus játékot.

A készítők elmondása szerint a játék görbe tükröt fog mutatni a mai kapitalista társadalmaknak, a túlfogyasztásnak, és a vásárlási mániának. A játék során megismerkedhetünk a Konzumizmus fogalmával, és a jövő futurisztikus betegségével: a pénzfüggőséggel.

Egy szuper játékmenet videót is kaptunk most, ahol rácsodálkozhatunk, hogy mennyit változott az Oddworld világa, és elmorzsolhatunk egy pár könnycseppet az elmúlt fiatalságunk miatt, illetve azért, mert csak 2020-ban fog érkezni ez a remek remake.

Facebook hozzászólások

You may also like...