Így indult a St. Mary krónikák

Jodi Taylor mindig is író akart lenni. Kiskora óta dédelgette ezt az álmot. Ugyanakkor a történelmet is imádta. Tudta, hogy ezt a két szenvedélyt ötvöznie kell, mégpedig történelmi regények formájában.

Miután megírta az Egyik átkozott dolog a másik után című debütáló könyvét, rögtön elküldte a Writer’s Workshop nevű céghez, akik számos jó tanáccsal látták el, hogy hogyan is javíthatna még munkáján.

Ezeket a tanácsokat megfogadva változtatott is néhány dolgon a történetben, majd a kész verziót sorra különböző ügynökséghez, kiadókhoz küldte, de mindegyik rendre visszautasította. Vagyis, a pontosság kedvéért, igazából választ sem kapott tőlük. Jodi Taylort viszont ez sem riasztotta vissza, nem adta fel.

Egy barátja javasolta neki, hogy térjen rá a magánkiadás útjára. Így egy évvel és 150 fonttal később, a Smaswords self-publishing portál segítségével, végre megjelenhetett a könyve e-book formátumban.

Nem sokkal a publikálás után kiderült, hogy a mű rendkívül sikeres és népszerű, az emberek imádják a sztorit az őrült időutazó csapatról, és hamarosan világszerte ismertté váltak kalandjaik.

Jodi könyve több száz ötcsillagos visszajelzést kapott Amazonon, s az írónő hamarosan észrevette, hogy már több százezer példányt sikerült eladnia.

A sikervihart követően, egy független kiadó kapcsolatba is lépett a szerzővel egy három kötetes szerződés ajánlatával, amelyet ő el is fogadott.

Amikor először belefogott az írásba, Jodi Taylor úgy tervezte, hogy a St. Mary krónikák egy részes lesz. Arra gondolt, hogy az utolsó fejezetben a csapat borzasztó körülmények között fog véget érni. Aztán, ahogy dolgozott a könyvön, rájött, hogy van még az elméjében legalább még egy második könyvre való fantázia.

Nos, így kezdődött hát a St. Mary krónikák sorozat.

Facebook hozzászólások

You may also like...