Star Trek: Picard – Óriási siker az új előzetes

Szinte szétrobban a várakozástól a Star Trek rajongótábora, annyi várják az új sorozat érkezését. A Star Trek Picard előzetesét a hétvégén a san Diego-i Comic Conon mutatták be. A rajongók akkora ovációval fogadták, hogy kétszer vetítették le.

A Star Trek: Enterprise korántsem volt annyira rossz, mint amennyire a rajongók hirdették, inkább ez volt az első olyan sorozat, amelynek az internetes hisztéria tett keresztbe. Sajnos olyan sikeresen, hogy csaknem mindörökre elbúcsúzhattunk a Sar Trek sorozatoktól. Szerencsére J. J. Abrams a Star Trek trilógiájával kirántotta a franchise-t a gödörből, és a világot újra a tévés producerek figyelmébe emelte.

A Discovery 2017-es bemutatójával a Star Trek visszatért a tévéképernyőkre. Az eredeti Star Trek sorozat előtt egy évtizeddel játszódik, és a klingonok és a Föderáció közti háború eseményeit mutatja be egy kísérleti hajtóműtechnológiát tanulmányozó kutatóhajó, a USS Discovery legénységének szemén keresztül. Technológiai fejlettsége miatt a Discovery hamarosan de facto zászlóshajóként találja magát az emberiség és a klingonok között kirobbant háborúban, kapitánya, az unortodox módszereiről hírhedt Gabriel Lorca pedig egy csapat tudósból és a főhősnő Michael Burnhamból, egy elítélt lázadóból álló legénységből próbálja kihozni a legjobbakat.

A Discovery sikere után (két évad után berendelték a harmadikat is) Az Amzon is fantáziát látott a sorozatban, de ők biztos kézzel visszanyúltak a gyökerekhez: A csilagflotta talán egyik legjobb parancsnoka, Jean-Luc Picard tér vissza két évtized után a képernyőre, és a Star Trek univerzumba.

Sir Patrick Stewart hét évad és négy mozifilm után váltott az X-Men filmekre, de most mindenki nagy örömére a Népszerű angol színész ismét felhúzza a csillagflotta egyenruháját. A sorozatban újra feltűnik Data, Riker parancsnok, Troi tanácsadó, és átruccan a Voyagerből hétkilenced is. Az előzetesben látható lesz az eddigi legszebb borg kocka is.

A sorozat a CBS-en debütált 2017. szeptember 24-én egy dupla résszel. A 15 részből álló első évad 2018. február 11-én ért véget. A második évad, mely 15 részt számlál, 2019. január 17-én kezdődött, és 2019. április 18-án ért véget. A csatorna már megrendelte a harmadik évadot.

A Picard lesz az első Star Trek sorozat, amelyet nem egy tévé csatorna, hanem egy online szolgáltató fog bemutatni, Sorozatpremier 2020-ban az Amatzon Prime-on, de ennél konkrétebb időpont még nincs.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...