Surviving Mars – Kolonizáld a vörös bolygót, ha tudod!

A Mars benépesítése ma már nem tűnik sci-fi-nek. Olyannyira nem, hogy lassan már minden neves konferencián felmerül egy-egy, a témával kapcsolatos kérdés, és bizony ezekre az űri ábrándokra építve készítették el a Surviving Mars című szimulátort, amiben választ kaphatunk a marsi élettel felmerült kérdéseinkre.

A Surviving Mars lényegében egy stratégiai játék, amiben a Mars új, hódító telepesei, az emberek segítségére kell sietnünk, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokból létrehozhassunk egy élhető kolóniát.

A játék a mikro menedzselésen alapszik, egy kolónia sok apró egységből áll, amiket nekünk, a játékosoknak kell működésre bírnunk. Ez egyáltalán nem lesz könnyű, mert ami elromolhat, el is fog, és nem is csak egyszer. Tehát ha megveszed a játékot, készülj fel rá, hogy sokszor kell majd újra és újra elvégezned ugyanazt a feladatot, csak hogy minden fogaskerék mozgásban maradjon.

Sajnos erről a játékról egyelőre még nem lehet mindent eldöntő összegzést írni, mivel egyike a Steames korai kiadású játékoknak, tehát ha kipróbálod, rengeteg hibát fogsz találni benne. A felépített dómokat például nem lehet összekötni, hogy egy közös hálózatot hozzanak létre, így a kis marslakó embereink nem tudnak egy korábbi egyetemre elmenni magasabb képzettségért, és óriási technológiai lemaradásban lesznek a másik dómhoz képest

Összességében a játékot azoknak ajánlanám, akik már kiégtek a multiplayer verseny játékokból, és szeretnének egy kicsit hátradőlni relaxálni, és nézni, ahogy az emberkék csinálják a dolgukat, mint egy személyes virtuális hangyavárban.

Kedvcsinálónak pedig íme egy trailer a játékról.

Facebook hozzászólások

You may also like...