Szép új világ film

Ridley Scott már 1979-ben bizonyított a sci-fiben az Aliennel. Szó szerint nem lehet lelőni az idegen lényeket, így most kaphatunk még egy részt a földönkívüliek történetéből: az első film előzményét – magától Scott-tól, ehhez ragaszkodott ugyanis a stúdió. A készülő mozi forgatókönyvét Jon Spaihts jegyzi (további munkái például a hamarosan érkező Shadow 19 és a Passengers SF filmek vagy a The Darkest Hour)
Scott emellett belevág egy másik nagyszabású sci-fi és disztópia feldolgozásba, producerként és rendezőként Aldous Huxley Szép új világát viszi vászonra, amiben Leonardo DiCaprio is szerepet kap mint színész és producer társ.
Egyes pletykák szerint az Apocalypto forgatókönyvírója, Farhad Safinia fogja a szöveget adaptálni. DiCaprio Appian Way és a rendező Scott Free cégei végzik a produkciós munkálatokat, de Michael Costigan is besegít a Scott Free-nél és George DiCaprio az Appian-nál, Peter Cramer pedig felügyeli a munkálatokat.
Scott-tot már régebb óta foglalkoztatta az 1931-es regény, amelynek a filmjogait a színész (DiCaprio) Appian Way című produkciós cége vásárolt meg. Azonban még tavaly is bizonytalan információk és ködös részletek szivárogtak csak ki a nagyközönség felé.
Mára úgy tűnik, a filmből lesz is valami, hiszen az elmúlt hat hónapban a projektből egyre több momentum körvonalazódik, a művészgárda egyre több megbeszélést tart és egyre több részlet kerül napvilágra Persze a téma biztos: a Szép új világ 2540-ben játszódik, a helyszín London. A történet negatív látomás egy olyan társadalomról, ahol rendkívül szigorúan szabályozzák a születéseket. A világot kasztok népesíti be, s a regény kemény kritikát ad a kultúrák amerikanizálódásról.
A regénynek készültek már korábban mozgóképes adaptációi, de csak televízióra, mozifilm először készül belőle.
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?