Tanuljunk programozást!

Az informatika világa igen bonyolult, ugyanakkor rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha némi energiát fektetünk a tanulmányozásába és megértésébe, remek hobbiként szolgálhat, sőt, akár a kenyérrevalót is biztosíthatja, miközben ezerféleképpen élhetjük ki kreativitásunkat. A hamarosan megjelenő Emelt szintű informatika érettségi – Programozás C++ és C# nyelven című kiadványunk azoknak nyújt segítséget, akik szeretnének jobban eligazodni a programozás útvesztőiben, továbbá – mint ahogy az a címéből is kiderül – azoknak is segítségükre lehet, akik az emelt szintű informatika érettségire készülnének.

Némi alaptudásra persze azért szükségünk lesz az informatikával kapcsolatban. Vagyis nem fognak külön fejezeteket szentelni arra, hogy az egér nem mindig egy élőlényt jelent vagy éppen az asztalnak nem feltétlenül van lába. Szó lesz viszont például az objektumorientált programozásról vagy a  Windows alkalmazásfejlesztés alapjairól, illetve mivel az emelt érettségin követelmény, ezért a szöveges fájlok kezelése is külön fejezetet kap. Az elméleti áttekintést minden esetben néhány feladat követ, hogy a gyakorlatban is tesztelhessük és elsajátíthassuk a megszerzett ismeretet.

A szerző, Magyary Gyula egyébként egy egész sorozatot adott már ki, segítségükkel betekintést nyújtva az informatika különböző ágaiba (például a képszerkesztés vagy az operációs rendszerek), így a tankönyvszerű ismeretterjesztő művek írásában már jócskán gyűjtött tapasztalatot.

A hobbiból nekivágóknak jó szórakozást kívánunk, az érettségizőknek pedig sikeres felkészülést!

Facebook hozzászólások

You may also like...