Kovászos uborka, csalamádé, Csubakka – a top 10 sf és fantasy étel menüsor II.

Az sf.blog.hu-n elkezdtük sorra venni a 10 legkívánnivalóbb sf és fantasy ennivalót. Végigértünk az elöétkeken és az italokon, ím, folytatódjon a menüsor a föételekkel!

Az előételek és italok ide kattintva találhatók.

Főételeink következnek:

5. Gyomor-nem-kímélő alga-ételek

A Battlestar Galactica menekülő civil flottája botlott bele egy olyan bolygóba, ahol valamiféle algákat találnak, amiket ugyan nehezen emészt a szervezet, viszont szinte 100%-ban fehérjékből állnak, így rendkívül táplálóak. A flotta megtanult belőlük kekszet és tápanyagdús tömböket készíteni. Egyiket jobban ajánljuk, mint a másikat – nem túl finom, de olcsó és hizlal!

4. Csirkemell – NAGYON SOK csirkemell

A túlnépesedett világban is kell majd enni. Frederik Pohl és C. M. Cornbluth regényében, az 1952-es A Vénusz-üzletben (mely jelentős párhuzamokkal bír a Reklámhadjárat című regénnyel) egy tömbház méretű csirkemell-darabot látunk, amelyet egy lombikban folyamatosan táplálnak szépen, hogy, mint a gyrososnál, levághassanak belőle étkezési célzattal. Ehhez már nem is a romulán sört ajánljuk, hanem a Csokit vagy a Legkávébbat. Csak rájuk ne tessék szokni!

3. Paraszttál Skyrim módra

A Skyrim az a számítógépes játék, amit semmiképpen nem javaslok fogyókúrázóknak: itt, ha bemegyünk egy fogadóba, lelkesen zabáló népekbe botlunk, és bizony az ételek, ha nem is éppen bonyolultak, de arcátlanul gusztusosan vannak ábrázolva! Mindenféle kenyér, sajtok, húsok, friss zöldségek és gyümölcsök vannak terítéken – igazi paraszttál-fesztivál ez… Emellett különleges italokról áradoznak, óborokat, mézsöröket lehet találni…

Az meg csak külön színt ad a dolognak, hogy a karakterek minden vacakolás nélkül, szemmel láthatóan farzsebből pattintanak elő fél vekni kenyereket vagy időnként keresztülemelik ónkupájukat egy asztallapon – de hé, ez fantasy, ha a valóságra vagy kíváncsi, irány a mekakármi gyorsétterem… (na ugye, hogy nem indultál el!)

2. Halrudacskák és sodó

A 11. Doktor személyes ajánlása alapján kínáljuk a sodót halrudacskákkal (alias fish fingers and custard). Amikor a doki újrainkarnálódott és belepottyant a kislány Amy Pond kertjébe, drámai éhség fogta el, és bizony masszívan belakott ezzel a rendkívül… furcsa párossal. De hé – több száz évnyi utazgatás és ínyencségkóstolgatás után a Doktor nem tévedhet!

1. Fűszer-melanzs

Az Arrakis bolygóról érkező fűszert ajánlja: a háziorvosod (elég egészséges leszel tőle), a pszichológusod (lelki egyensúly, bölcsesség), a futurológusod (némi prófétai tehetség)… sőt, tulajdonképpen mindenki. És mivel akárhogyan lehet fogyasztani, a Galaktika szerkesztőség a mai napra tepsis csülökként ajánlja: a megfőtt, szeletekre vágott krumplit és a csülköt egy tepsibe teszed, hagymát karikázol reá, alaposan megszórod fűszer-melanzzsal, borssal, meglocsolod tejföllel és csudaszépre sütöd igényesen (esetleg időnként egy kis skyrimi sörrel meglocsolod). A hatás nem marad el, mindenkinek elkékül még a szeme is, aki megkóstolja!

Desszertnek ilyen horribilis, indokolatlan mennyiségű kalória elfogyasztása után egy kis szellemi táplálékot javaslunk. A januári Galaktikát bátran javasoljuk – hiszen, ahogy már egyszer jeleztük, a Galaktika magazin olvasása igen jót tesz az alakunknak!

(S ráadásul a szerkesztőség még december 22-én, szombaton is nyitva lesz, és hozzá lehet jutni a lapszámhoz – meg megkésve vásárolható még karácsonyi ajándék is!)

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?