Továbbra is a Daredevil a legjobb szuperhősös sorozat

A Netflixen futó Marvel sorozatok egymás után esnek el, hiszen kaszát kapott nemrégiben az Iron Fist és a Luke Cage is. A Jessica Jones és a Daredevil spinoffja, a Punisher még biztonságban vannak, a vak szuperhősről szóló széria azonban nem biztos, hogy megéri a 4. évadát. Nagy kár lenne érte, ugyanis jelenleg ez az egyik legjobb képregényes feldolgozás, mely önmagában is megállja a helyét. A Marvel filmek esetében nagy hátrány, hogy ismerni kell a teljes univerzumot, itt azonban még a Defenders kihagyása esetén is simán megérthető, hogy mi folyik a képernyőn.

A 3. évad története szerint Matt Murdock egy nagy csata után egy templomban tér magához, ahol egy általa jól ismert apáca és pap veszi gondozásába. A felépülésről szól az első pár rész, nem csak fizikai, de lelki aspektusából szemlélve is. A világ Daredevilt halottnak hiszi, így Matt barátai, Karen és Foggy is fejben már eltemették az egykori jogászt. A baj pedig még ennél is nagyobb lesz, hiszen Wilson Fisk, akit ebben az évadban már Kingpinként is emlegetnek, egy álmerényletnek köszönhetően félig-meddig kiszabadul a börtönből.

Aki azt hitte, hogy a Vincent D’Onoforio által alakított Fisk ennél már gonoszabb nem is lehetne, az nagyot tévedett. A karakter ugyanis a 3. évadban járatja igazán csúcsra saját magát, ráadásul a bűntényekben társa is akad, Pointdexter ügynök személyében. Ők ketten tényleg ördögiek, habár a motivációik érthetőek, nagyon jól felépítik az írók ezeket a szereplőket. A mély dráma mellett, melynek idén Karen is hasznos építőeleme, iszonyatosan jó verekedések vannak a sorozatban. Nem csak Dex és Matt között, de egy sima, börtönös csetepaté is olyanra sikeredett, hogy az ember megnyalja mint a tíz ujját utána.

A Daredevil legújabb 13 részét sikerült feltölteni tartalommal, még inkább, mint az előző etapok esetében. Egy filler epizód sincsen, mindegyik egy nagy puzzle része. A végén a helyére kerülnek a darabok, és igazán katartikus lezárásnak lehetünk a szemtanúi. Ha valaki igazán minőségi, sötét hangulatú és kemény szuperhősös drámára vágyik, akkor csak a Daredevilt nézze, a többi vetélytárs a kanyarban sincs ehhez képest.

Facebook hozzászólások

You may also like...