Új filmekkel és sorozatokkal tér vissza a Narnia Krónikái a Netflixen

Napjaink egyik legnépszerűbb online streaming szolgáltatása, a Netflix szerződést kötött a The C.S. Lewis Companyvel, innentől évekig náluk vannak a Narnia Krónikái franchise jogai. A cég pedig ki is akarja használni a lehetőséget, már több új film és sorozat készítésén gondolkoznak. A fantasy rajongók számára afféle aranykorszak köszönthet be hamarosan, hiszen a Trónok harca világa spinoff sorozattal bővül 1-2 éven belül, jön még a 8. évad, illetve az Amazon részéről a brutálisan drága A Gyűrűk Ura széria és a szintén Netflix által fejlesztett The Witcher is a küszöbön van.

Ezzel egy helyre kerültek mind a 7 regénynek a feldolgozási jogai, a Netflix tartalomfejlesztésért felelős szakembere pedig rögtön arról nyilatkozott, hogy a Narnia Krónikáit óriási kedvvel adaptálják újra, hiszen generációkra volt hatással. Az igaz, hogy a sztori teljesen családbarát, így széles közönséget meg tudnak velük szólítani.

A Narnia könyveket több mint 100 millió példányban adták el világszerte és 47 nyelvre fordították le eddig. A Walt Disney gyártott eddig 3 részes trilógiát az irodalmi alapanyagból, ezek a legismertebb adaptációi a könyveknek. A Netflix a Marvelhez és a DC-hez hasonlóan be akarja hálózni a tévés és a filmes ipart egyszersmind. Kiderül, mennyire jön össze nekik, ha már A Setét Torony világépítése olyan látványosan bedőlt. Az is hasonló próbálkozás lett volna.

Facebook hozzászólások

You may also like...