Vírusirtó robotok

A Hongkongi Nemzetközi Repülőtér a koronavírus elterjedése elleni védekezési intézkedések részeként számos önjáró robotot telepített a közterületek tisztítására.

Noha a robotok állítólag a világ számos kórházában csatlakoztak a Covid-19 elleni harchoz, a Hongkong Repülőtéri Hatóság szerint a hongkongi repülőtér a világon az első repülőtér, amely a Hong Kongban kifejlesztett sterilizálórobotokat használja. .

A tisztítórobotok ultraibolya fényt használnak a baktériumok elpusztítására.

A repülőtér három, intelligens sterilizáló robotnak (ISR) néven ismert robotot telepített a tisztításhoz és a fertőtlenítéshez. Ezeket napi 24 órában használják a nyilvános WC-kben és a terminálépület kulcsfontosságú üzemeltetési területein.

MI, Bob

Ezek a magas, önirányító robotok UV-fény sterilizálóval és légszűrővel vannak felszerelve a baktériumok elpusztításához. Mindegyik ISR-nek van egy feje, amely 360 fokban képes a fertőtlenítőszer permetezésére, valamint egy teste, amelyen ultraibolya fénysugárzók annak.

A repülőtér szerint ezek 10 perc alatt képesek sterilizálni a területet és elpusztítani a levegőben és a tárgyak felszínén lévő baktériumok és vírusok 99,99 százalékát.

A repülőtéri vezetőség az UV-fénnyel történő sterilizálás idejére a takarítási területet elzárják az utasok elől, hogy a repülőtéren utazók ne érintkezhessenek a robottal, véletlenül ne szennyeződjenek a fertőtlenítővel, vagy ne érje őket a káros UV sugárzás.

A repülőtér öt Whiz robotot is használ, ezek önhajtó vákuumseprők, amelyek a padlót tisztítják a terminálon.

MI vagyunk az Istenek

Facebook hozzászólások

You may also like...