A Prometheus 2 már a láthatáron

Még 2014 elején azt csiripelték a madarak, hogy egy cím nélküli Ridley Scott projekt lett datálva 2016-ra, és ez minden valószínűséggel a Prometheus folytatása lesz. Ám a pletyka sokáig nem nyert megerősítést, mivel Scott-nak számos film lapult a tarsolyában (Gods and Kings, The Martian, Blade Runner 2 stb.). Annyi mindenestre bizonyos volt, hogy a forgatókönyv már akkor elkészült: maga Jack Paglen (Transzcendens) írta, méghozzá Michael Green (A Zöld Lámpás) közreműködésével.Michael Fassbender egy, a Collider-rel készített interjújában azt nyilatkozta: a Prometheus 2, mondjuk úgy, készülőfélben van, csak még azt nem lehet tudni, hogy pontosan mikor is fogják bemutatni. Ám fölmerül egy kérdés: hogyha tényleg 2016-ban jönne ki a második rész, akkor arról talán maga Fassbender is tudna, nem? A pletykák szerint a forgatás egyből az Exodus befejeztével fogja kezdetét venni, szóval talán már neki is láttak a munkálatoknak. Az imdb.com szerint a lehetséges premierdátum továbbra is áll: 2016. március 4. Tehát, talán tényleg reménykedhetünk abban, hogy a következő filmprojekt, amibe Scott fejest ugrik, az maga a Prometheus 2 lesz.

Elég a sárkányokból!

Scott egy korábbi interjújában jelezte: bár a Prometheus 2 is az eredeti, 1979-es klasszikus Alien film univerzumában játszódik majd, nem fognak benne feltűnni a mára már ikonikussá vált Xenomorph-ok. Azonban azt is hozzátette, hogy míg a különböző scripteken dolgoztak, rájött, hogy ezúttal valami egészen újat és érdekeset akar majd megalkotni:

„A Prometheus 2 friss lesz, és végre megszabadulunk az istenektől, a sárkánytoktól, valamint egyéb szarságoktól. Ha még egy sárkányt kell látnom, esküszöm, főbe lövöm magam! Elég a bestiákból! Tehát az új résszel megpróbálok egy újszerűbb alien-t létrehozni. Az első filmben látott baby alien borzasztón hasonlított ahhoz, mely Sigourney Weaver-t terrorizálta. Na, az új lény teljeséggel másmilyen lesz.”

Scott ezen nyilatkozata buzgó találgatásokra adott okot, hogy vajon mégis milyen irányt vesz majd így a franchise. Még maga Noomi Rapace sem biztos, mi is jár Scott agytekervényeiben, bár neki is vannak ötletei. Egy vele készült MTV UK-s interjúban Rapace elkotyogott pár részletet a közelgő részről és betekintést adott karakterének, Elizabeth Shaw-nak lelkivilágába, aki a film központi karaktere lesz:

„Tudom, hogy Elizabeth el akar jutni a Paradicsomba, hisz ezt már az első filmben is világossá tette számunkra. Nem mehet vissza a Földre; számára már nincs ott semmi. És el akar jutni oda, ahonnan azok az óriás teremtmények származnak. Számára ez a hely egyfajta sötét Paradicsom. Hogy mi van ott? Fogalmam sincs, de Elizabeth válaszokat akar.”

Két potenciális ellenség?

Vajon ki lesz a Prometheus 2 főellensége, ha nem a Xenomorph-ok? Vajon megint a Tervezőkre hárul ez a feladat, vagy Scott egészen mást tartogat majd a számunkra? Rapace nem adott egyértelmű választ, de nem is tagadta a pletykákat:

„Talán Isten, vagy talán az Ördög lesz az. Nem tudom. Nem tudom, hogy (Scott) merre kalauzol bennünket, de már alig várom, hogy odajussunk. Fogalmam sincs, mit találunk majd ott.”

Rapace elmélete azonban megdőlni látszik. Tekintve Scott mostanában tett kijelentéseit, kizárt, hogy az új film Isten(ek)re fókuszáljon. Valószínűleg valami ehhez hasonlóan ijesztő dolog lesz; valami, amivel a közönség majd viaskodhat, és amitől retteghet; tekintet nélkül a vallási háttérre és meggyőződésre. (Mindenesetre azt is rebesgetik egy egész armadányi David-android is szerepel a forgatókönyvben… csak mondom.)

Bósa Diána

Kapcsolódó linkek:
http://www.prometheus2-movie.com/; http://www.giantfreakinrobot.com/; http://www.scified.com/site/prometheusmovies/ridley-scott-says-prometheus-2-gets-away-from-gods-and-dragons; http://www.dreadcentral.com; http://www.joblo.com

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?