Félelmetes: talpra áll a fellökött robot

A Google által felvásárolt Boston Dynamics időről időre újabb videókat tesz közzé arról, hogy hol tart robotjai fejlesztésével, és minden ilyen alkalommal leesik az állunk. Ugyanis félelmetes, ahogy ez a technológia egyre jobban hasonlít a sci-fikből ismert világhoz.

Tavaly augusztusban még arról számoltunk be óriási szenzációként, hogy a humanoid Atlas robot már az erődben sétálgat. Pedig akkor még egy jókora kábelköteg állt ki a hátából, amin keresztül a tápellátást kapta.

Egy friss videóban a legújabb verziónak már nincs szüksége ilyen külső segítségre. Egyszerűen fogja magát, kinyitja az épület ajtaját, és kimegy egyet sétálni a hóba. Miután kiszellőztette a fejét, visszajön dolgozni, és dobozokat pakol a polcokra.

A legijesztőbb azonban a film második fele. Itt az egyik kutató azt demonstrálja, mennyire okos és ügyes a gép: kiveri a kezéből a dobozt, elhúzza az orra elől, sőt még fel is löki – és hősünk még így is meg tudja oldani feladatát. Csakhogy erről az embernek rögtön beugrik az a számos sci-fiben látható jelenet, amikor az emberek direkt szórakoznak a robottal, mint ahogy egy csapat magát erősnek gondoló ember szokott egy kiszolgáltatott gyengével, aki úgysem fog ellenállni, visszaszólni vagy fellázadni.

Mint ahogy a Google Glass is indulatokat váltott ki egyesekből, ami végül dulakodáshoz is vezetett, biztos lesznek olyanok is, akiknek a robotok léte nem lesz szimpatikus – és akkor majd igazából is láthatunk hasonló jeleneteket.

Kapcsolódó könyvek: Robotok a Galaktikaboltban

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

3 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    Két hónap alatt terjedjenek el a segítő kórházi robotok. DE ne a harciak.

  2. vian szerint:

    A kórházi robotnak szike helyett fegyvert adnak a kezébe és már volt nincs kórházi robot….

  3. solymosgyu szerint:

    Nagyon vicces. Vedd komolyan vian. Mert ha nem lesz semmi akkor rovid időn belul az ország sinyli meg,

Vélemény, hozzászólás?