Minden, amit eddig a Stranger Things 2. évadáról tudunk

2017-ben visszatér a Netflixre az elmúlt évek egyik legjobb retro sci-fi sorozata, a Stranger Things, mely talán nagyobb közönségkedvenc lett, mint az ugyancsak komoly minőséget képviselő Black Mirror. A 80-as évek hangulata, a rendkívül jól összeválogatott gyerekszereplők, az E.T-re hajazó sztori, a nagy visszatérő Winona Ryder frenetikus játéka mind kellett ahhoz, hogy a Stranger Things megkapja a 2. évados berendelését. De mi is várható a folytatásban? Nos, az már biztos, hogy a telepatikus képességekkel rendelkező kopasz lányka, Eleven (Millie Bobby Brown) ismét látható lesz a képernyőkön, ahogy Steve Harrington (Joe Keery) és az első szezonban eltűnt Will Byers (Noah Schnapp) is, csak épp utóbbi kettő már állandó szereplői státuszban. Az interneten nagy hype-ot kapott Barbara (Shannon Purser) viszont búcsút int a rajongóknak.

A készítő Duffer-testvérek ellenben ígéretet tettek, hogy Barbarának igazságot szolgáltatnak, azonban komolyabb problémák is felvetődtek időközben a folytatással kapcsolatban.

Hasonló gondjaink vannak, mint amikről anno a Harry Potter-filmek esetében hallani lehetett. A történetnek ugrania kell egy évet, ugyanis a gyerekszereplőink közül többen már mutálnak. Így minden testi változásuk bele lesz építve a történetbe, nincs más választásunk.

sthings-season2-b

A visszatérők mellett láthatunk majd új karaktereket, így érkezik egy 12-14 év körüli kemény lány, Max, akit Sadie Sink alakít. Ő az a tipikus gördeszkás csaj lesz, Madmaxnek becézik majd. Tekintve, hogy Elevent amennyire szerették a főszereplők, épp annyira féltek is tőle, van rá esély, hogy Max jó kis konkurenciát hoz be neki a sztoriba. Érkezik rajta kívül Billy (Dacre Montgomery), az izomember, aki fekete Camarót vezet, Max nagytesója és az a figura lesz, akivel habár újonc, nem érdemes szórakozni. Rajtuk kívül jön még egy Roman (Linnea Berthelsen) nevű, 30-as éveiben járó nő, akit egyedül a bosszú hajt. Szerepet kapott még a folytatásban Sean Astin, A Gyűrűk Ura sztárja, ő egy olyan kocka lesz, aki Joyce-szal (Winona Ryder) járt egy iskolába. Paul Reiser pedig kutatóként fog feltűnni.

Matt Duffer szerint a 2. évad inkább lesz folytatása az eddig megismert történetnek, ahelyett, hogy egy teljesen újat kezdene. Az egyik legfontosabb kérdés, amit valószínűleg megpróbálnak megválaszolni a későbbiekben és bővebb kifejtést is kapunk vele kapcsolatban, hogy mégis mi lett Will Byersszel. A kissrác ugyanis hiába került elő, úgy tűnik, hogy az “Upside down”-ban tett kirándulás maradandó nyomokat hagyott benne. Emellett pedig sok kérdőjelet hagyott az a rejtélyes kutatóközpont is, ahonnan Eleven sztorija indult.

Alább megtekinthető a folytatás első teaser trailere, mely azért fontos, mert ebben hintették el először, hogy várhatóan milyen címekkel érkeznek az új epizódok.

A Stranger Things új szezonjának forgatása egyébként megkezdődött, olvasópróbát is tartottak már. Erről a fotót pedig stílusosan, fejjel lefelé osztották meg. A várakozások szerint valamikor 2017 júliusában kaphatjuk meg a 2. évadot, ahogy azt a Netflixtől már megszokhattuk, egyszerre.

sthings-season2-c

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?