A Netflix következő sorozata: Umbrella Academy

Ismét ambíciózus tervbe kezd a Netflix: sorozat készül Gerard Way és Gabriel Bá közös képregényéből, az Umbrella Academyből.

A TV-s adaptáció tervét először 2015 júliusában jelentették be, de most úgy néz ki, a tervből végre valóság lesz. Kedvenc stream szolgáltatónk egy tízrészes sorozatban tervezi megfilmesíteni az UA-t a Dark Horse Entertainmenttel és a Universal Cable Productionssal közösen.

Az io9 szerint a Netflix számára mindenképpen nagy előrelépés ez, hisz a Marvel képregénysorozatain túl (pl. Daredevil, Jessica Jones vagy a hamarosan induló Defenders) más kiadók műveire is felhívja a figyelmet, ezzel bővítve képregényes kínálatát. Az Umbrella Academynél talán nem is kezdhették volna jobb képregénnyel a Marvel utáni nyitást.

A történet egy olyan alternatív korban játszódik, ahol John. F. Kennedyt sosem ölték meg. A képregény azonban nem azt járja körül, miként alakulhatott volna Kennedy hosszabb elnöksége alatt az USA, inkább egy „természetfelettibb” utat jár be. 1977-et írunk. Sir Reginald Hargreeves, azaz The Monocle járja a világot és gyerekek után kutat. A 20. század közepén történt ugyanis, hogy 43 szuperképességekkel rendelkező gyermek született olyan nőktől, akik nem mutatták terhesség jeleit, és korábban nem álltak kapcsolatban egymással. Mire Sir Hargreeves megérkezik világunkba, a 43-ból csak 7-en maradtak életben: a földönkívüli vállalkozó ezeket a gyerekeket fogadja örökbe, hogy felkészítse őket a világot fenyegető ismeretlen veszély legyőzésére.

A képregényből eddig három sorozat jelent meg a Dark Horse Comicsnál, az első 2007-ben: The Umbrella Academy: Apocalypse Suite. Következő évben megnyerte az Eisner Awardot a legjobb befejezett sorozat kategóriában.

Az alaptörténet bármely szuperhős történetből ismerős lehet, azonban a képregény látványvilága, az elborult ötletek, a rejtélyek és az érdekes szereplők mind azt ígérik, valami különlegeset kapunk.

A sorozat a tervek szerint 2018-ban lesz elérhető a Netflixen.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?