Nemsokára jön a Kifordított világ, mutatjuk a külföldi borítókat!

Októberben érkezik a Kifordított világ, Christopher Priest 1974-ben megjelent regénye, mely publikálásának évében elnyerte a Brit SF-díjat, ’75-ben Hugóra jelölték, később pedig arra inspirálta China Miéville-t, hogy megírja a Vastanácsot.

A könyvben egy idegen bolygó egész városa és annak lakói is állandó mozgásban vannak. A város mérnökeinek legfontosabb feladata, hogy újabb síneket fektessenek le miután a régieket felszedték, így biztosítsák a folyamatos haladást. A legtöbb lakó nem tudja, hogy a város mozog, hiszen még nem léptek ki a városfal határán túl.

Helward Mann ennek a Föld nevű városnak a lakója. Amikor eléri a hatszázötven mérföldes kort, elhagyja a neveldét, és ünnepélyes keretek között befogadják a Jövőfelderítő céhbe. Ezt követően életében első ízben kilép a város falai közül. A Sínfektető céhhez kerül gyakorlatra, és ekkor döbben rá, hogy a várost mozgatják. Folyamatosan haladnia kell, hogy ne maradjon le túlságosan egy optimum nevű, titokzatos valami mögött. Helward egyre többet tud meg a világról, de ezzel párhuzamosan mind, több olyan dologról szerez tudomást, amit egyáltalán nem ért, és az elöljáróitól hiába vár magyarázatot.

A Kifordított világ fontos történet az időről és térről, egy különleges regény, mely bemutatja, hogy az emberi lények miképp teremtik meg saját szenvedésük feltételeit, s ezzel párhuzamosan mégis hogyan válnak képessé arra, hogy ettől az általuk kreált rabságból felszabaduljanak.

Egy kis ízelítő abból, hogy más nyelveken milyen borítókkal jelent meg Christopher Priest regénye:

angol:

invetred1

inverted2

inverted3

 

bolgár:

inverted4

finn:

invetred5

francia:

inverted6

héber:

inverted7holland:

inverted7lengyel:

inverted10német:

német_invetredolasz:

olasz_invetredorosz:

orosz_invetredromán:

román_invertedspanyol:

spanyol_invertedsvéd:

svéd_invetredszerb:

szerb_inverted

A fordítással már majdnem elkészült Szente Mihály, a magyar borítóval is hamarosan jelentkezünk!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?