SF, fantasy és horror sorozatok ősszel 1.

Szuperhősök, zombik, mesterhackerek, feldolgozások, átdolgozások, folytatások; rendszeres olvasóink tudhatják, hogy széles skálában mutatunk be sorozatokat a sci-fitől a fantasyn át a horrorig. Néztünk már jót is, rosszat is, értek csalódások, és meglepetések is.

Idén sem állunk meg, összeszedtük a legfontosabb címeket, melyekre érdemes lesz odafigyelni a 2016/2017-es szezonban, s amelyek nagy részéről mi is megpróbálunk számot adni.

 1. American Horror Story

American-Horror-Story-Season-6-Teasers2

Szeptember tizedikén a hatodik évaddal tér vissza a népszerű horror-széria. Noha általában a mértéktelen reklámoktól agybajt kaphatunk, az AHS nem ültet fel minket a hype-vonatra. Gyakorlatilag semmit sem tudunk az új szezonról, az ízelítő videóból pedig nem sokat tudtunk kivenni. A szereplőgárda viszont annál biztosabb: Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Lady Gaga, és Cuba Gooding Jr száz százalék, hogy feltűnnek a műsorban.

 1. Blindspot

2015-0817-Blindspot-AboutImage-1920x1080-KO

A Blindspot (Rejtjelek) második évada szintén szeptember tizedikén startol. A rejtélyes tetoválásokkal felruházott, amnéziás nő kalandjai tovább folytatódnak, még több megoldásra váró bűnüggyel várják a lelkes nézőket.

 1. Z Nation

z nation

A zombis műsorok sem hátrálnak! Szeptember tizenhatodikán harmadjára rajtol el a Z Nation. A Walking Deadig csak kibírjuk…

 1. Gotham

gotham_header_h_2015

Rohamtempóval lépked a népszerűségi ranglétrán az ifjú Bruce Wayne és Gotham városának kalandjait bemutató noir-sorozat. A harmadik szezon ismét számos újdonsággal próbálja lenyűgözni lelkes rajongótáborát. Állandó „gonoszként” tűnik fel Poison Ivy és Mad Hatter. Utóbbira utalásokat már láthattunk a második évad vége felé Indian Hillben. Az utolsó epizód cliffhangere is éppen elég kérdést vetett fel, szóval képregényrajongók: kitartást szeptember tizenkilencig.

 1. Lucifer

LUCIFER

A Sátán földi kalandjainak debütálása sikerülhetett volna jobban is, de nem beszélhetünk kifejezetten rossz szériáról. A Lucifer rengeteg potenciált tartogat, reméljük merészebb és ördögibb lesz a második évad, elvégre a Sátán a saját anyjával fog találkozni. Premier: szeptember tizenkilenc.

 1. The Good Place

2016-0623-TheGoodPlace-Show-Slide-5x4-CC

Jöhet egy sci-fi(szerű) vígjáték? Eleanor Shellstrop halála után véletlenül a „jó helyre” kerül, a „rossz hely” helyett. A félreértéseken alapuló komédia egyértelműen várós.

 1. Agents Of S.H.I.E.L.D.

agents_of_shield_season_3-1920x1200

A Marvel sem lustálkodik: szeptember huszadikán érkezik a negyedik évaddal a népszerű S.H.I.E.L.D. ügynökei. Még több izgalom, új szereplők, minden lesz itt, amire egy rajongó várhat. Ja, és feltűnik a Szellemlovas (sajnos nem Nick Cage) is.

 1. The Exorcist

The-Exorcist-Trailer-Foggy-Priest

Emlékeznek még az Ördögűző című filmre? Mert mi igen. A már-már kultikus horrordarab egy reboot-sorozattal tér vissza a képernyőkre. Lássuk be, az effajta feldolgozások nem igazán szoktak pozitívan elsülni, de mit lehet egy vérfagyasztó horroron elrontani? Oké, sok mindent, de mi bizakodók vagyunk. Szeptember huszonharmadikán meglátjuk.

 1. Van Helsing

unnamed

Újabb klasszikus címmel bővül a külföldi csatornák kínálata. A híres vámpírvadász megszállja a kisképernyőt, vagy talán mégsem? A főszerepben egy hölgy áll, kit Vanessa Helsingnek hívnak, poszt-apokaliptikus világban játszódik a sorozat, és egyelőre nem sokat tudunk. Kérdés, hogy mennyire érdemes optimistának lennünk.

 1. Once Upon A Time

388032

A tündérmesék folytatódnak tovább. Hatodik szezonnal tér vissza a képernyőkre a Once Upon A Time, töretlen sikerrel.

 1. Son Of Zorn

Son of Zorn official

Oké, itt álljunk meg egy pillanatra. Hűha! Nehéz szavakat is találni. A Son Of Zorn egy sitcom sorozat lesz. A főszerepben egy rajzolt férfi áll, aki Conan és He-Man szerelemgyereke is lehetne (?), és éppen Californiába költözik, hogy egy kis időt eltöltsön élőszereplős fiával és ex-feleségével. Majd irodai munkát kap. Ha mást nem is, ezt kötelező lesz megnézni magunknak.

 1. Channel Zero

maxresdefault

Ígéretes horrornak tűnik a Channel Zero kétszer hat részből álló miniévada. A széria első felében egy creepy pasta (városi legenda horror megfelelője – bővebben itt) kerül feldolgozásra, a másodikban pedig egy nő otthonában állnak be különös változások, miután egy kísértet-járta házban látogatást tesz.

 1. Luke Cage

luke-cage-193870

A Daredevil és Jessica Jones páratlan sikere után a Netflix és a Marvel meghozta a döntést: jön a Luke Cage önálló sorozat. (Később ehhez csatlakozik a Punisher és a Defenders szériák is.) Ha követik a kitaposott utat, nem tudnak majd félrenyúlni ez esetben sem és maradandót alkotnak majd a sorozat készítői.

Szeptemberben ezekre a sorozatokra lesz érdemes odafigyelni, lesz mit nézni a következő uborkaszezonig. Hamarosan jövünk az októberi premierekkel is.

 

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

1 Response

 1. 2016-09-13

  […] cikksorozatunk első felében az idei szezon legfontosabb SF, fantasy, és horror sorozatairól írtunk, melyek szeptemberben […]

Vélemény, hozzászólás?