Star Wars: a kezdetektől napjainkig – és még tovább!

A Disney és a Lucasfilm bejelentette, hogy 2014 májusában elkezdődnek a Star Wars hetedik epizódjának a forgatásai. A filmrendező J. J. Abrams, a helyszín pedig a legendás londoni Pinewood Studios.

Ez lesz az első olyan Star Wars rész, amelyet májusban kezdenek készíteni – ennek alkalmából a hivatalos oldal összeállított egy kis kronológiai áttekintést:

1976. március 22. – Megkezdődik a legelső SW film forgatása Tozeurban, Tunéziában. A 130 fős merész stáb 42 járművel hajt a sivatagba, köztük 8 harckocsi, tele felszereléssel.

1979. március 5. – A Birodalom visszavág első forgatási napja Finsében, Norvégiában. Erős szél, fagy, lavina, de a stáb még mindig kitart.

1982. január 11. – A jedi visszatér felvételének kezdete az EMI Elstree Studiosban, London mellett. Hiába stúdió, azért egy mesterséges homokvihart itt is túl kellett élnie a forgatócsoportnak.

1997. június 26. – Egy új korszak kezdete: a Baljós árnyak forgatása indul a Leavesden Studiosban, Hertfordshireben, Angliában.

2000. június 26. – Pontosan 3 évvel később már A klónok támadását kezdik filmezni. A helyszín azonban merőben új: Ausztrália ad otthont az új trilógia második epizódjának.

2003. június 30. – A Sith-ek bosszúja marad az erszényesek kontinensén. Az első jelenetben Hayden Christensen és Ewan McGregor tűnik fel mint Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi.

A készítők annyit árultak el az új filmről, hogy a A jedi visszatér után 30 évvel fog játszódni a történet, és a főszerepben egy fiatal hármas fog állni. De emellett azért számíthatunk egy-két ismerős arc felbukkanására is.

forrás: starwars.com

Ha kíváncsi vagy, hogy a létező Star Wars történek alapján mire lehet számítani a hetedik epizódban, akkor kattints ide.

Facebook hozzászólások

You may also like...

4 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  És a star wars regények unalmasak. Remélem a folytatás jobb lesz.

 2. Vian szerint:

  Egyetértek veled próbáltam olvasni sajna olvashatatlannak bizonyultak. Gyermeteg cselekményvezetés a párbeszédekről már ne is beszéljünk.

 3. benyo szerint:

  Az a helyzet, hogy ezeken a felületeken én vagyok a fekete bárány, amúgy hozzászólásilag… 🙂
  Fenti két hozzászóló barátom el sem tudja képzelni azokat a teljesen különböző okokat, amelyek miatt megszólaltam, hozzászólásukra reagálva…

  Az SW univerzuma a legjobb megközelítés esetén egy mesevilág. Szinte fekete-fehér hősök (karakterek) megformálásával, meseszerű mondanivalóval. Legkisebb fiú, aki hőssé lesz, kiszabadítandó királylány, a gonosz, hétfejű sárkány (fejenként emberi karakterben), és néhány epizódfigura… Plusz néhány szuperkütyü…
  A baj, akkor van, ha egy kicsit keményebb minőségi követelmények alapján nézzük meg ezt a világot. Világűrbe kihelyezett, ostoba westernsztori. Ezzel végül is nincsen baj, mert a film, mint médium sok mindent el tud adni alapvető megjelenésével.
  A látvánnyal. Tehát a két trilógia , mint film, rendben is van. Az első a bájával, az ember meseéhségének mindent felülmúló, kielégítő képességével. A második a látvány sziporkázó, villódzó mágiájával (és kevesebb meseszerű szépséggel).
  Az igazi baj, akkor történt, amikor ezt a rókát elkezdték nyúzni, amúgy istenigazából, könyvként. No, ez lett igazán ramaty ügy. Végtelenül ostoba, gyenge, színvonalat még távolról sem nyújtó betűhalmazok, amelyek nem érdemlik meg a gyenge történet meghatározást sem. Anno, kaptam ajándékba két SW könyvet. Csendes, belső rohamot kaptam tőlük, kb, tíz oldal után. Azóta is úgy vannak, ahogy hagytam őket…

  Búcsúzóul egy idézet a zsáner avatott professzorától:
  ” A science fiction fejlődése azidőtájt ugrásszerű volt. Nyilvánvaló, hogy a Csillagok háborúja nem volt más, mint egy szúnyogagyú, túlméretezett elefánt, de ami még nyilvánvalóbb volt, hogy csodálatosan volt fényképezve, jó a szerkezete, tiszta a történet vonala és üdítően tiszták a jelentei.

  Felesleges panaszkodni. A saját szintjén a Csillagok háborúja nem volt egy rossz mozi. Még nőhet az értéke, ahogy múlnak az évek, meg a hitvány videók.”
  (Brian Aldiss)
  Nos kérem, erről van szó. Maga az eredeti filmtörténet elfogadható volt, adott mérce szerint, a látvány csodálatos. Ennyi. Ami utána történt, azt borítsa a feledés jótékony homálya…

Vélemény, hozzászólás?