10 színész két sorozatban: Game of Thrones és Doctor Who

Néha egy-egy színészt annyira azonosítunk egy szerepével, hogy másik műsorban észre se vesszük: ugyanazt az embert látjuk a vásznon. Persze néhány szemfüles rajongó biztosan rátalált már a stáblistában fellelhető hasonlóságokra, de van, akit meglepetésként ér majd a cikkben szereplő lista.

Bár nehéz felismerni, de az öreg Pycelle-t játszó Julian Glover a régi Doctor Who sorozatban a földönkívüli Scaroth emberi arca volt.

Az íjászatban nem túlzottan jeleskedő Edmure Tully (Tobias Menzies) is feltűnt a Doktor kalandjai során, méghozzá a Cold War című epizódban, Stepashin hadnagyként.

Ugyanebben az epizódban ismerhetjük meg Zhukov kapitányt, aki az HBO sorozatában nem más, mint Ser Davos, az egykori csempész. A morális értékeik még hasonlítanak is, Liam Cunningham pedig mindkét szerepben remekül teljesít.

Az Ian Hanmore megszemélyesítette Pyat Pree és a vérfarkasos Doctor Who epizód Angelo atyája is hasonlít egymásra (saját magára?), mindketten elég ijesztő figurák.

David Bradley nem csak a Harry Potter filmekben játszik mogorva öregembert, hanem a két népszerű sorozatban is. Walder Frey és a Dinosaurs on a Spaceship című Doctor Who rész Solomonja is az ő alakításában borzolja a kedélyeket.

Azért nem csak az ijesztő és unszimpatikus karakterekben van átfedés, például az ifjú Gendryt játszó Joe Dempsie is tiszteletét teszi a Doktor lánya című epizódban (4. évad 6. rész).

A szavakkal és befolyásával nagyon jól bánó Olenna Tyrell sokaknak kedves szereplőnek tűnhet, de a 75 éves Diana Rigg képes gonosz vénasszonyokat is eljátszani, mint például a legutóbbi Ki vagy Doki évadban Mrs. Gillyflowert.

Ser Jorah Mormont bölcs tanácsai és kiskutyához hasonlatos rajongása Daeneryshez szintén kedvelhető karakterré varázsolják az Iain Glen által játszott idős harcost, nyugodt precizitása pedig ugyanúgy illik a síró angyalokkal küzdő katona-paphoz, Octavian atyához.

Úgy tűnik, a Sárkányok Anyja mellett megfordult színészekből többen is összetalálkoztak valamelyik Doktorral. Például testvére, Viserys, bár a jellegzetes platinaszőke haj nélkül, de két epizódban is a tizedik Doktor életére tör. A két, meglehetősen gonosz alakot játszó színész Harry Lloyd.

Szintén ugyanezekben az epizódokban találkozhatunk a jóval fiatalabb Thomas Brodie-Sangsterrel, aki a Trónok Harcában a jövőbe látó Jojen Reedként szerepelt a 3. és 4. évadban.

És a bónusz, a Doctor Who-hoz kicsit lazábban kapcsolódó The Sarah Jane Adventures sorozatban szereplő Santiago Jones, avagy Westeros Viráglovagja, Loras Tyrell, akit Finn Jones vitt vászonra.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?