GALAKTIKA 300!!!

A Galaktika magazin 300. száma a hagyományokkal szakítva ezúttal kizárólag magyar szerzők novelláival tölti meg a lapot, méghozzá nem is akármilyen névsort vonultatva fel a tartalomjegyzékben.Böszörményi Gyula az emberiség és a Föld jövőjéről meditál; Parti Nagy Lajos teremőre különleges képességével hatást tud gyakorolni a festményekre; Hartay Csaba egy hatékonyabban működő tejiparról álmodik; Pataki Éva a világ legkülönösebb dimenziókapuját nyitja meg; Dragomán Györgynél medvelovasok lépik át a határt; Burger István napszemüvege más megvilágításba helyez mindent; Mund Katalin hibernáltjai nagyon megváltozott világra ébrednek; Csányi Vilmos a mesterséges intelligenciákról mesél; Benedek Szabolcs hőseit egy megelevenedő irodalmi alak kísérti; Kiss Noémi egy házasság végóráit eleveníti meg; Egressy Zoltán a jövő befolyásolhatóságának kérdését járja körbe; Szabó T. Anna űrhajósai robotnők szolgáltatásait veszik igénybe; Vörös István egy elakadt űrbusz utasaival ismerteti meg olvasóit; Darvasi László íróhősét egy álomalak fenyegeti; Cserna-Szabó András novellájában idegen látogatók keresik a szerelem titkát; Bárdos Deák Ágnes a Földről elköltözött, kőkorszaki körülmények közé visszasüllyedt emberekről ír; Csaplár Vilmosnál a jövő művészeinek alkotómunkáját szigorúan szabályozzák; Ménes Attila a megszálló földönkívüliek elleni lázadás krónikájából közöl egy részletet.

A novellák mellé érdekes cikkek társulnak a tudomány és a technika újdonságairól, egy izgalmas balettelőadásról és egy felújított filmklasszikus hazai bemutatójáról. A 300. számot egy abszurd amerikai képregény teszi teljessé.

A magazin csak előfizetők számára elérhető XL-változata pedig a 80 esztendős Robert Silverberget köszönti két kisregénnyel és egy elbeszéléssel.

A Galaktikát keresd az újságosoknál, vagy vásárold meg az interneten.

A 300. lapszám megjelenése alkalmából 300 órás előfizetési akciót hirdetünk, melynek keretében az éves lapelőfizetés mellé Galaktika Barát Kör tagságot adunk ajándékba. A GBK tagjai egy éven át 35% kedvezménnyel vásárolhatnak a Galaktikaboltban, és egy exkluzív kötetet is kapnak, Stanley G. Weinbaum Bolygóközi odüsszeia című regényét. Az akció március 16-án délig tart. Fizess elő most!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?