25 éves a Mortal Kombat játékszéria

Az egyik legkultikusabb verekedős játék október 8-án ünnepelte 25. születésnapját, hiszen a Mortal Kombat első része 1992 őszén jelent jelent meg. A médiában óriási karriert futott be a játék, ugyanis sok folytatást, filmes és tévés feldolgozást kapott, de képregényszériát és kártyajátékokat is szenteltek a franchise-nak.

Olyan közismert karaktereket köszönhetünk a Mortal Kombat játékoknak, mint Sub-Zero, Raiden, Scorpion, Kung Lao, vagy éppen Kitana.

fatality

Számos országban rendeztek Mortal Kombat versenyeket az elmúlt, több mint két évtizedben, de főleg Ázsiában lett hatalmas kultusza a játéknak. Érdekesség, hogy Magyarország egyetlen gameshow-ján, a PlayIten is nagy sikerrel teszik elérhetővé a látogatók számára a játékot, akik egy-egy meccs erejéig egymásnak eshetnek.

A Mortal Kombat egyik legdurvább húzása a “fatality”-k használata, melyek brutális végső, kivégző mozdulatsorok. A 25. születésnap alkalmából kiadtak egy, az elmúlt évekre emlékező videót, melyben a játéksorozat legjobb momentumai láthatóak, érdekes kommentárral.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?