A Deadpool rendezője készít filmet a Neurománcból

Már többen vállalkoztak arra a nehéz feladatra, hogy filmre vigyék William Gibson cyberpunk klasszikusát, a Neurománcot, ám eddig egyik tervből sem lett semmi. Ezúttal a Deadpool rendezője, Tim Miller szeretné mozivásznon látni Gibson regényét. A producer Simon Kinberg lesz.

Az új projekt még elég korai stádiumban van, de Miller igyekszik megvalósítani a tervet. Úgy tűnik, beigazolódni látszik egy korábbi pletyka, miszerint a Fox szeretne találni Millernek egy fő projektet, miután nézeteltérés miatt kilépett a Deadpool 2-ből. A stúdió hamarosan forgatókönyvírót is keres.

A Neurománc egy futurisztikus világban játszódik. A történet főhőse Henry Dorsett Case kisstílű szélhámos a disztópikus Chiba Cityben él. Régen tehetséges számítógéphacker hírében állt, azonban meglopta megbízóit. Büntetésből megmérgezték központi idegrendszerét, aminek “köszönhetően” nem volt képes használni az agya és a számítógép közötti interfészt, amin keresztül beléphetett a cybertérbe. Case munkanélküli lesz, depresszióba esik, majd a drogok felé fordul. Kábítószer keresése közben találkozik Molly Millionssal, az utcai szamurájjal és zsoldossal, aki egy Armitage nevű ember szolgálatában áll. A lány megbízója felajánlja Case számára a gyógyulást, ha mostantól ő is neki dolgozik. A gyógyulás és régi életének visszaszerzésének reményében az egykori hacker elfogadja Armitage ajánlatát, azonban a férfi igazi célja rejtély marad számára.

A Tim Miller-féle adaptáció még nagyon korai stádiumban van, akár az is lehet, hogy “dobják” a projektet. Mi azonban reméljük, lesz valami a dologból és egy tisztességes feldolgozást kap a nagy cyberpunk klasszikus.

A hír forrása: Deadline

Kép forrása: Jose Gonzalez

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?